play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Brojni poduzetnici okupili se u Varaždinskim Toplicama na drugom Danu Slovenije u Hrvatskoj

Za poduzetništvo granice ne postoje – poduzetnice i poduzetnici su ti koji granice pomiču nalazeći nove mogućnosti poslovanja, boreći se za što bolji položaj na tržištu i međusobno surađujući. Suradnja hrvatskih i slovenskih poduzetnika iz godine u godinu sve više napreduje, a dokaz tome je i drugi Dan Slovenije u Hrvatskoj – poslovno bilateralno druženje održano u srijedu u Varaždinskim Toplicama, uz bogat i sadržajan program. Na još jednom druženju čiji je cilj proširiti i obogatiti poslovnu suradnju i još bolje povezati poduzetnike obiju država, ugledni gosti i predavači govorili su o skorom uvođenju digitalnog novca, umjetnoj inteligenciji, razvoju poslovnih odnosa između Slovenije i Hrvatske, ali i o tome što građani Slovenije misle o građanima Hrvatske i obratno. Također, bilo je riječi o pravcima unapređenja tržišnih prilika u novim okolnostima, u vremenu u kojem smo svi u euro zoni i bez fizičke granice. Futurologinja poduzetništva i socioloških odnosa Sanela Dropulić, direktorica poslovne zajednice Osjeti Hrvatsku, istaknula je da je cilj manifestacije u uvjetima koji nas poslovno i egzistencijalno okružuju iznaći najkvalitetnija rješenja za uspješno poslovanje, prodaju, odnose s klijentima te plasman proizvoda i usluga. “Na ovom drugom Danu Slovenije u Hrvatskoj ugostili smo više od stotinu poduzetnica i poduzetnika iz obje države. Želimo zajedno izgraditi bolje poslovne odnose, pronaći više dodirnih točaka za razvoj poslova i ono što je najvažnije, razviti još veću razinu međusobnog uvažavanja i suradnje” kazala je Dropulić.

Toplička gradonačelnica Dragica Ratković, i sama poduzetnica, naglasila je da je cilj bilateralno poslovnog druženja ostvariti dobru komunikaciju te unaprijediti suradnju poduzetnika iz dviju država. “Znamo da gospodarstva Slovenije i Hrvatske zajedno čine 1 posto BDP-a Europske unije i to je dokaz da zajedno, međusobnom suradnjom možemo ostvariti očekivane tržišne rezultate” naglasila je gradonačelnica Ratković.

Dodala je da Grad Varaždinske Toplice sa Slovenijom dobro surađuje na mnogim područjima, a jedno od najvažnijih je turizam. “Blizu smo jedni drugima i pokazatelji su iz godine u godinu sve bolji, sve nam više susjeda dolazi u Varaždinske Toplice. Naravno, interesantna im je termalna voda, ali ne samo to jer naša je turistička ponuda svakim danom sve bolja, a da ne govorimo o ljepotama koje nudimo. Ovakvim susretima suradnju ćemo sigurno dići na još višu razinu, za što postoji interes obje strane i drago mi je da smo još jednom imali priliku ugostiti naše susjede, ali i poduzetnike iz svih dijelova Hrvatske” zaključila je Ratković.

Među slovenskim poduzetnicama na Danu Slovenije u Hrvatskoj bila je i Irena Linasi Rogač, direktorica ljubljanske Valores grupe.  “Naša grupa u Sloveniji uspješno posluje još od 2014. godine, a u posljednje smo dvije godine prisutni i u Hrvatskoj. Temeljne su nam sirovine zlato i srebro, najograničenije sirovine na svijetu, stoga preporučujemo svakome da ima bar nekoliko grama tih plemenitih metala. Svoje smo poslovanje digitalizirali i digitalizacijom napravili dvije platforme – jedna omogućuje i malim ulagačima investiranje u plemenite metale, od 50 eura na dalje, a druga je namijenjena edukaciji. Cijeli je portal besplatan i svatko može preko njega mnogo naučiti ” kazala je Linasi Rogač te istaknula da od prvog dana surađuje s hrvatskim poduzetnicima. “Poduzetništvo nema granica, to je oduvijek tako. Mi u Sloveniji i naši susjedi Hrvati imamo sličan pogled na poslovanje i našu suradnju želimo unaprijediti, stoga mi je zadovoljstvo biti ovdje u Varaždinskim Toplicama, poslušati predavanja i nešto naučiti, ali se i ugodno družiti s kolegama” zaključila je ova uspješna slovenska poduzetnica. Vrijedi istaknuti da su svi sadržaji drugog Dana Slovenije u Hrvatskoj za sve sudionike bili besplatni, a osim onih koji već uspješno plivaju u poduzetničkim vodama, bilo je i onih koji tek namjeravaju postati poduzetnici i kojima je ovo bila idealna prilika iz prve ruke čuti brojne informacije koje će im pomoći na početku njihovog novog poslovnog puta.

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Postavljanje nove javne rasvjete u Ulici Stanka Vraza

      U Ulici Stanka Vraza, danas su započeli radovi na modernizaciji javne rasvjete. Prva faza radova od Hallerove aleje do Ulice Vatroslava Lisinskog započela je demontažom zastarjelih svjetiljki i dotrajalih stupova te na spomenutoj dionici u sljedeća tri tjedna neće biti javne rasvjete, najavljeno je iz varaždinske gradske uprave. U tom razdoblju bit će zamijenjeni podzemni elektroenergetski kablovi, postavljeni novi temelji stupova javne rasvjete, novi stupovi i nove energetski […]

  today22/07/2024 1

  0%