play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Brojna događanja i manifestacije u Općini Trnovec Bartolovečki

I ovog će se ljeta održati brojne manifestacije na otvorenom na području Općine Trnovec Bartolovečki. Već u nedjelju, 18. lipnja, Mjesni odbor Zamlaka obilježava svoj dan. Ovaj važan datum za mještane Zamlake, ali i cijele Općine, najavila je načelnica Općine Trnovec Bartolovečki Verica Vitković.

 

-Kroz cijelu godinu u Općini Trnovec Bartolovečki organizirana su razna događanja. No, s dolaskom ljepšeg vremena i ljeta intenziviraju se manifestacije na otvorenom. Već u nedjelju nam slijedi obilježavanje Dana mjesnog odbora Zamlake.  Osim već tradicionalnog proštenja, održat će se i seoske igre u organizaciji Mjesnog odbora, Športsko-ekološke udruge Zamlaka i DVD-a Zamlaka, a sve pod pokroviteljstvom Općine – najavila je načelnica te pozvala sve mještane Trnovca Bartolovečkog, ali i okolnih općina, da se u nedjelju pridruže manifestaciji.

 

Nakon nedjelje i Zamlake, početkom srpnja slijedi dvodnevna manifestacija u Trnovcu.

 

-Uskoro nam slijedi obilježavanje Sv. Petra i Pavla, 1. i 2. srpnja, kada je proštenje u naselju Trnovec, na našem Kopajcu. Prvog dana manifestacije središnji dio je koncert „Učiteljica”, dok u nedjelju nastupaju kulturno-umjetnička društva. Svi su dobrodošli na naše koncerte, a ulaz je slobodan – pozvala je Vitković.

 

No, tu manifestacije ne staju. Samo tjedan dana kasnije, u subotu 08. srpnja, održat će se “Žetvene svečanosti”, tradicionalna manifestacija u organizaciji KUD-a MAK, a pod pokroviteljstvom Općine.

 

-Očekujemo da će žito do tada biti zrelo, a pripreme su već u tijeku. Očekujemo zaista veliki odaziv na našu tradicionalnu manifestaciju prikaza žetvenih svečanosti, kako se to nekad radilo. Isti dan, navečer, obilježava se Dan mjesnog odbora Žabnik gdje svakako treba izdvojiti predstavu Kerekeš teatra, na koju je ulaz besplatan – zaključila je Vitković.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Brojni projekti i pozitivan financijski rezultat obilježili 2023. godinu u Gradskom društvu Crvenog križa Ivanec

  Redovna sjednica Skupštine Gradskog društva Crvenog križa Ivanec održana je u četvrtak, 20. lipnja u dvorani Gradskog društva Crvenog križa u Ivancu.   Predsjednik GDCK Ivanec Zlatko Barbir otvorio je sjednicu, dok je ravnateljica GDCK Ivanec Sanja Pajtak zastupnicima Skupštine podnijela Izvješće o radu za 2023. godine i iznijela sve aktivnosti koje su odrađene u 2023. godini te je predstavila Financijsko izvješće za 2023. godinu.   Lanjske je godine puno […]

  today21/06/2024 1

  0%