play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Bračni par Đuro i Anica Fošnjar iz Varaždinskih Toplica proslavili krunski pir – primjer istinske ljubavi i međusobnog poštenja

U današnje vrijeme često smo suočeni sa pričama o neuspjelim brakovima i neostvarenoj ljubavi, a ima i onih koji su unatoč svim problemima i nesuglasicama pronašli zajednički jezik i savladali sve prepreke. Jedan takav par upravo su supružnici Fošnjar iz Župe Svibovec Toplički u Varaždinskim Toplicama, koji su već davno prošli i zlatni i dijamantni pir da bi sad proslavili krunski. Jedna takva priča svakako nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

U župnoj crkvi Sveta tri kralja Svibovec na području Grada Varaždinskih Toplica, bračni par Fošnjar u nedjelju je proslavio krunski pir, odnosno 75 godina braka. Ovo je jedan od vrlo rijetkih događaja te je iz tog razloga vrijedan svakog spomena. Đuro Fošnjar, sada 98-godišnjak oženio je 91-godišnju Anu Fošnjar prije 75 godina, a njihova ljubav živi i danas.

Gospođa Fošnjar rekla je kako za uspjeh dugogodišnjeg braka najviše treba strpljenje jer ona smatra da kada dođe do razmirica i svađe treba prijeći preko toga jer supružnici imaju pravo na to.

Muž mora slušati jer je žena uvijek napredna, ona vodi gospodarstvo. Jer kako se kaže „Žena drži tri ćoška kuće, a muž samo jednoga, a jedva i toga drži”, objasnila je gospođa Fošnjar.

Gospodin Fošnjar smatra da je osobna stvar para gdje i kada su se upoznali te kada su se vjenčali. Međutim, ispričao je kako je suprugu upoznao na svadbi kada je ona imala 15 godina.

-Kada smo se vidjeli bilo je gotovo. Zaljubili smo se i odmah smo znali da je to to. I to traje, traje 75 godina u ljubavi, poštenju i vjeri – zaključio je gospodin Fošnjar.

Gradonačelnica Grada Varaždinskih Toplica Dragica Ratković iznimno je sretna što ima priliku u svojem gradu susresti se s jednim takvim primjerom stabilnog braka koji traje već toliko godina. Čestitala je bračnom paru Fošnjar i istaknula kako je ovo jedinstveni primjer ljubavi ne samo za Varaždinske Toplice, već i za puno šire područje.

-Drago mi je što smo svjedoci jedne takve ljubavne priče. Smatram da su upravo oni primjer kako za dobar brak treba biti strpljiv i rješavati sve probleme jer nijedan ne može biti veći od ljubavi koja je istinska. Sretna sam što su upravo oni stanovnici našeg grada i kao takav skladan par primjer su ostalima – rekla je gradonačelnica.

 

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Općina Cestica objavila Javni poziv za bespovratne potpore za poduzetnike s područja Općine Cestica

  Otvoren je Javni poziv iz Podmjere 1.1. Modernizacija proizvodno poslovnih procesa kojima se nastoji povećati konkurentnost MSP-a kroz ulaganje u modernizaciju strojeva, radnih vozila i opreme te nabavu suvremenih industrijskih tehnologija i rješenja. Cilj ovog poziva je kroz sufinanciranje dijela troškova nabave materijalne  i nematerijalne imovine, mali i srednjim poduzetnicima sa sjedištem na području Općine Cestica pružiti podršku u povećanju konkurentnosti na tržištu kroz ulaganja u napredniju tehnologiju, opremu, strojeve […]

  today18/07/2024 5

  0%