play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Bosilj: “Svaki pojedinac preuzima odgovornost u zaštiti svojeg zdravlja od COVID-a 19!”

U Varaždinskoj županiji jučer je testirano 211 osoba, a niti jedna osoba nije bila pozitivna na koronavirus. Oporavile su se dvije osobe, dok na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nema pacijenata s težom kliničkom slikom.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije Marin Bosilj istaknuo je kako protekom vremena gotovo da nema osobe koja nije morala mijenjati svoje životne navike i podnijeti žrtvu kako bi se smanjio broj oboljelih i umrlih od COVID-19.

-Ulazimo u vrijeme kada polako prestaje kolektivna odgovornost i odgovornost sustava u borbi sa pandemijom pa možemo reći da svaki pojedinac preuzima odgovornost u zaštiti svojeg zdravlja od COVID-19. Cijepljenje nije obavezno i svaka osoba mora znati da cijepljenje donosi određeni rizik, kao i mnoga druga cjepiva i lijekovi, ali i da je rizik od obolijevanja s teškim pa i smrtnim posljedicama puno manji. Odluka, ali samim time i odgovornost za osobno zdravlje je na svakom pojedincu – rekao je.

 

-Ovim putem pozivam sve žitelje Varaždinske županije koji se još nisu cijepili da se informiraju o cjepivu kod mjerodavnih osoba, prije svega epidemiologa i svojih obiteljskih liječnika te da razmisle o rizicima jedne i druge varijante i shodno tome donesu odluke iza kojih stoji i osobna odgovornost prema sebi, ali i svojim najbližima. U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, koja je trenutno dobra u našoj županiji, nitko neće imati pravo reći da nije bio informiran ili da se nije mogao cijepiti jer su informacije o bolesti i cjepivu svima dostupne, isto kao i mogućnost da se građani cijepe i na taj način doprinesu manjem broju oboljenja i smrtnih posljedica. Naročito pozivam sve starije od šezdeset godina da se svakako zaštite prije jeseni – apelirao je ravnatelj Bosilj.

 

Sutra, u srijedu, 28. srpnja od 8 do 14 sati u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu cijepi se prvom dozom Pfizera, te mogu doći svi koji se žele cijepiti po prvi puta bez najave i narudžbi.

 

U četvrtak, 29. srpnja od 8 do 18 sati u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu na redu je cijepljenje isključivo drugom dozom AstraZenece za osobe cijepljenje 6. svibnja.

 

U subotu, 31. srpnja u sportskoj gradskoj novoj dvorani u Ludbregu na redu je cijepljenje za sve zainteresirane građane prvom dozom Pfizera te drugom dozom AstraZenece, za one prvi puta cijepljene 8. svibnja.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Otvorena vrata zelene oaze u Atriju Županijske palače

  Nakon prošlogodišnje Županijske razglednice, ovogodišnji dio programa Špancirfesta u Atriju Županijske palače za brojne šetače bit će svojevrsna zelena oaza. Rezultat je to suradnje Varaždinske županije, Turističke zajednice Varaždinske županije, Hrvatskog šumarskog društva ogranak Varaždin i Hrvatskih šuma. Uvertira u ovogodišnja događanja u Atriju otvorenje je izložbe 17. bjelovarskog salona „Šuma okom šumara“ s međunarodnim sudjelovanjem. Riječ je o izložbi koja je od početka svog postojanja, kada je djelovala samo […]

  today19/08/2022 1