play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Bosilj: “Svaki pojedinac preuzima odgovornost u zaštiti svojeg zdravlja od COVID-a 19!”

U Varaždinskoj županiji jučer je testirano 211 osoba, a niti jedna osoba nije bila pozitivna na koronavirus. Oporavile su se dvije osobe, dok na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nema pacijenata s težom kliničkom slikom.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije Marin Bosilj istaknuo je kako protekom vremena gotovo da nema osobe koja nije morala mijenjati svoje životne navike i podnijeti žrtvu kako bi se smanjio broj oboljelih i umrlih od COVID-19.

-Ulazimo u vrijeme kada polako prestaje kolektivna odgovornost i odgovornost sustava u borbi sa pandemijom pa možemo reći da svaki pojedinac preuzima odgovornost u zaštiti svojeg zdravlja od COVID-19. Cijepljenje nije obavezno i svaka osoba mora znati da cijepljenje donosi određeni rizik, kao i mnoga druga cjepiva i lijekovi, ali i da je rizik od obolijevanja s teškim pa i smrtnim posljedicama puno manji. Odluka, ali samim time i odgovornost za osobno zdravlje je na svakom pojedincu – rekao je.

 

-Ovim putem pozivam sve žitelje Varaždinske županije koji se još nisu cijepili da se informiraju o cjepivu kod mjerodavnih osoba, prije svega epidemiologa i svojih obiteljskih liječnika te da razmisle o rizicima jedne i druge varijante i shodno tome donesu odluke iza kojih stoji i osobna odgovornost prema sebi, ali i svojim najbližima. U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, koja je trenutno dobra u našoj županiji, nitko neće imati pravo reći da nije bio informiran ili da se nije mogao cijepiti jer su informacije o bolesti i cjepivu svima dostupne, isto kao i mogućnost da se građani cijepe i na taj način doprinesu manjem broju oboljenja i smrtnih posljedica. Naročito pozivam sve starije od šezdeset godina da se svakako zaštite prije jeseni – apelirao je ravnatelj Bosilj.

 

Sutra, u srijedu, 28. srpnja od 8 do 14 sati u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu cijepi se prvom dozom Pfizera, te mogu doći svi koji se žele cijepiti po prvi puta bez najave i narudžbi.

 

U četvrtak, 29. srpnja od 8 do 18 sati u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu na redu je cijepljenje isključivo drugom dozom AstraZenece za osobe cijepljenje 6. svibnja.

 

U subotu, 31. srpnja u sportskoj gradskoj novoj dvorani u Ludbregu na redu je cijepljenje za sve zainteresirane građane prvom dozom Pfizera te drugom dozom AstraZenece, za one prvi puta cijepljene 8. svibnja.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Zeljarijada se ove godine neće održati

  Ove godine se neće održati Zeljarijada u Vidovcu. Unatoč velikoj želji, nadi i očekivanjima da će se situacija sa epidemijom koronavirusa ipak stabilizirati, brojke su neumoljive i incidencija u našoj Županiji je u konstantnom porastu. Dok su u kolovozu bila potvrđena 202 slučaja zaraze koronavirusom, u prva dva tjedna rujna evidentirano je 420 novih slučajeva, što je jasan pokazatelj da još uvijek nemamo dovoljan broj zaštićenih ljudi u populaciji naše […]

  today20/09/2021 6