play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Bosilj: “Svaki pojedinac preuzima odgovornost u zaštiti svojeg zdravlja od COVID-a 19!”

U Varaždinskoj županiji jučer je testirano 211 osoba, a niti jedna osoba nije bila pozitivna na koronavirus. Oporavile su se dvije osobe, dok na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nema pacijenata s težom kliničkom slikom.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije Marin Bosilj istaknuo je kako protekom vremena gotovo da nema osobe koja nije morala mijenjati svoje životne navike i podnijeti žrtvu kako bi se smanjio broj oboljelih i umrlih od COVID-19.

-Ulazimo u vrijeme kada polako prestaje kolektivna odgovornost i odgovornost sustava u borbi sa pandemijom pa možemo reći da svaki pojedinac preuzima odgovornost u zaštiti svojeg zdravlja od COVID-19. Cijepljenje nije obavezno i svaka osoba mora znati da cijepljenje donosi određeni rizik, kao i mnoga druga cjepiva i lijekovi, ali i da je rizik od obolijevanja s teškim pa i smrtnim posljedicama puno manji. Odluka, ali samim time i odgovornost za osobno zdravlje je na svakom pojedincu – rekao je.

 

-Ovim putem pozivam sve žitelje Varaždinske županije koji se još nisu cijepili da se informiraju o cjepivu kod mjerodavnih osoba, prije svega epidemiologa i svojih obiteljskih liječnika te da razmisle o rizicima jedne i druge varijante i shodno tome donesu odluke iza kojih stoji i osobna odgovornost prema sebi, ali i svojim najbližima. U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, koja je trenutno dobra u našoj županiji, nitko neće imati pravo reći da nije bio informiran ili da se nije mogao cijepiti jer su informacije o bolesti i cjepivu svima dostupne, isto kao i mogućnost da se građani cijepe i na taj način doprinesu manjem broju oboljenja i smrtnih posljedica. Naročito pozivam sve starije od šezdeset godina da se svakako zaštite prije jeseni – apelirao je ravnatelj Bosilj.

 

Sutra, u srijedu, 28. srpnja od 8 do 14 sati u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu cijepi se prvom dozom Pfizera, te mogu doći svi koji se žele cijepiti po prvi puta bez najave i narudžbi.

 

U četvrtak, 29. srpnja od 8 do 18 sati u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu na redu je cijepljenje isključivo drugom dozom AstraZenece za osobe cijepljenje 6. svibnja.

 

U subotu, 31. srpnja u sportskoj gradskoj novoj dvorani u Ludbregu na redu je cijepljenje za sve zainteresirane građane prvom dozom Pfizera te drugom dozom AstraZenece, za one prvi puta cijepljene 8. svibnja.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Varaždin posjetili sudionici Europskog foruma o urbanom šumarstvu

  Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj u subotu je, 25. svibnja ispred Gradske vijećnice, na Trgu kralja Tomislava, dočekao sudionike međunarodne znanstveno stručno konferencije Europski forum o urbanom šumarstvu (European Forum on Urban Forestry – EFUF) koji su posjetili Varaždin. Riječ je o jednoj od najvažnijih konferencija iz ovog područja koja okuplja renomirane znanstvenike i stručnjake iz europskih zemalja, ali i šire. Zahvaljujući svojim perivojima, parkovima, alejama i cvjetnim gredicama Varaždin […]

  today27/05/2024 4

  0%