play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Bosilj odgovara HDZ-u: Visina odobrenih sredstava trebala bi ovisiti o kvaliteti i inovativnosti, a ne političkim opcijama

Županijski HDZ na društvenoj mreži Meta „bocnuo” je gradonačelnika Varaždina Nevena Bosilja i njegovog zamjenika Miroslava Markovića zbog potpore koju je Hrvatska turistička zajednica dodijelila gradskoj turističkoj zajednici. Odgovor gradonačelnika i predsjednica Turističke zajednice grada Varaždina prenosimo u cijelosti.

“Turistička zajednica grada Varaždina zadovoljna je i ponosna ostvarenom rekordnom potporom Hrvatske turističke zajednice u iznosu od 159 tisuća eura za 4 projekta koja su prijavljena na nedavne natječaje HTZ-a.

Potpora je ostvarena za organizaciju Špancirfesta, najvećeg i najpopularnijeg uličnog festivala u Hrvatskoj, zatim Čarobnog grada Djeda Mraza, glavne atrakcije Adventa u Varaždinu, i službeno proglašenog najljepšim u Hrvatskoj, a krovna organizacija hrvatskog turizma prepoznala je i značaj Varaždina kao prvog hrvatskog grada s titulom UNESCO-vog kreativnog grada glazbe, te financijski poduprla organizaciju glazbenih doživljaja i događanja tijekom godine. Sredstva su odobrena i za zajednički projekt TZGV-a s još tri turističke zajednice s područja Varaždinske županije, Varaždinskih Toplica, Novog Marofa i područja Centra svijeta na projektu „Dvorišta sjevera: otkrivanje skrivenih dragulja“.

Navedenim projektima želi se doprinijeti razvoju turizma, promociji kulturne baštine i stvaranju pozitivne slike o Varaždinu kao atraktivnoj turističkoj destinaciji.

Uspjeh na natječaju i visina odobrenih sredstava trebala bi ovisiti o kvaliteti i inovativnosti prijavljenih projekata, bez obzira koja je politička stranka na vlasti u državi, županiji ili gradu. Koristiti postignute rezultate Turističke zajednice grada Varaždina, neprofitne i nestranačke organizacije, koja radi na razvoju turizma i promociji ne samo Varaždina nego i cijele Varaždinske županije, za političke bodove i političke obračune smatramo krajnje neprimjerenim, zlonamjernim i omalovažavajućim, prije svega za sve one koji doprinose razvoju i napretku turizma u našem kraju.

Uspjesi koji su postignuti, prvenstveno u korist građana Varaždina, trebali bi biti prepoznati i cijenjeni, bez obzira na političke razlike.”

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Jedna od najprometnijih ulica u Novom Marofu uskoro znatno sigurnija

  Jedna od najprometnijih ulica u Novom Marofu uskoro će biti znatno sigurnija. Naime, Grad Novi Marof ide u izmjenu postojećeg stanja prometne signalizacije u Zagorskoj ulici ugradnjom opreme za smirivanje prometa. S obzirom da se radi o ulici u kojoj se nalaze i osnovna i srednja škola, ovo ulaganje značajno je za veću sigurnost svih sudionika u prometu, posebno najmlađih. Radove će izvoditi tvrtka Niskogradnja Veselnik s čijim je predstavnikom […]

  today22/08/2022 61

  0%