play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Bogati vjerski, društveni i sportski sadržaji na području Općine Maruševec u narednim danima

Druškovec se priprema za tradicionalno veliko proštenje povodom 16. kolovoza – blagdana svetog Roka, zagovornika bolesnika i zaštitnika od kuge i kolere.

 

Kod kapele svetog Roka u Druškovcu tim se povodom održava trodnevna duhovna priprema od subote 13., do ponedjeljka 15. kolovoza, s misnim slavljima u 18 sati, koje će predslaviti župnik Krunoslav Milovec.

 

Glazbeni dio proslave blagdana svetog Roka počinje u subotu, 13. kolovoza u večernjim satima na igralištu Područne škole Druškovec koncertom bendova Tarapana i Aquarius.

U nedjelju 14. kolovoza u jutarnjim satima, u Područnoj školi Druškovec u organizaciji Šahovskog kluba Metalac Donje Ladanje i pod pokroviteljstvom Općine Maruševec, održat će se Otvoreno brzopotezno prvenstvo u šahu, s početkom u 10 sati. Natjecanje je organizirano kao otvoreno pojedinačno seniorsko prvenstvo, kadetsko prvenstvo te turnir šahovskih nada, a pravo sudjelovanja imaju svi šahisti i ljubitelji šaha bez obzira na dob, spol i kategoriju. Za najuspješnije organizatori su osigurali prigodne nagrade.

 

U večernjim satima 14. kolovoza na igralištu Područne škole Druškovec proslava blagdana svetog Roka nastavlja se koncertom benda Kumovi.

 

U ponedjeljak 15. kolovoza na igralištu Gmajna u Čalincu, uz pokroviteljstvo Općine Maruševec Udruga za šport i rekreaciju Gmajna od jutarnjih sati organizira 16. odbojkaški turnir na pijesku. Uz sportsko natjecanje i zabavne sadržaje za najmlađe, članovi Udruge su za posjetitelje organizirali i nagradnu tombolu s bogatim fondom nagrada.

U večernjim satima 15. kolovoza na igralištu Područne škole Druškovec proslava blagdana svetog Roka nastavlja se nastupom grupe Tim.

 

Na sam blagdan, u utorak 16. kolovoza obilježavanje svetog Roka započinje svetom Misom na otvorenom pokraj kapele u 8 sati, dok će središnje misno slavlje biti u 11 sati i predslaviti će ga Josip Đurin, poglavar Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu, a u kojem će sudjelovati Ženska vokalna skupina Svetog Jurja iz Maruševca, Zbor mladih, Zbor odraslih te pjevači iz Druškovca. Prigodni program nakon svete Mise i ove će godine izvesti članice i članovi Kuburaške udruge Maruševec – KUM.

 

Popularno „Rokovo“ se uz tradicionalno proštenje nastavlja kroz poslijepodnevne sate glazbenim programom grupe Tim na igralištu Područne škole Druškovec.

Obavještavamo posjetitelje da će povodom održavanja proštenja, u utorak 16. kolovoza od 7 do 14 sati u Druškovcu biti postavljena privremena regulacija prometa na dijelu lokalne ceste br. 25046.  Promet će se odvijati na način da će dio te ceste biti zatvoren za promet od raskrižja županijske ceste do raskrižja sa nerazvrstanom cestom, a na dijelu lokalne ceste promet će biti organiziran jednosmjerno od raskrižja sa nerazvrstanom cestom Koškovec – Cerje Nebojse u smjeru kapele Sv. Roka.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Održan 4. Festival Ivan Kukuljević Sakcinski i 4. Smotra dječjega kajkavskog pjesništva „Kaj je naša duša i naša popiefka“

  U organizaciji Europskog talent centra Hrvatska – Centara izvrsnosti Varaždinske županije i Centra izvrsnosti za hrvatski jezik za osnovne škole u Varaždinskim Toplicama je održan 4. Festival Ivan Kukuljević Sakcinski i 4. Smotra dječjega kajkavskog pjesništva „Kaj je naša duša i naša popiefka“. Festivalu i smotri prethodio je natječaj za lirske pjesme na kajkavskom narječju na koji su ove godine pristigla 173 pjesnička rada učenika viših razreda 42 osnovne škole […]

  today13/04/2024 5

  0%