play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Bogata ponuda na 26. Međunarodnom sajmu ‘Priroda, lov, ribolov, turizam’

Međunarodni sajam Priroda, lov, ribolov, turizam održavati će se od 6. do 8. listopada u varaždinskoj Areni uz rijeku Dravu, i to u organizaciji tvrtke DMK Vall 042 d.o.o., a uz podršku Grada Varaždina i Varaždinske županije. Najstarija hrvatska manifestacija iz oblasti lova i ribolova, vezana uz boravak u prirodi i turizam, na svojem će 26. izdanju okupiti stotinjak izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Slovačke.

Sajam već ima dugu tradiciju i poznata je manifestacija našeg kraja na kojoj se izlaže oprema i proizvodi za lov, ribolov i boravak u prirodi, a svoju ponudu predstaviti će i obiteljska poljoprivredna gospodarstva i obrtnici. Ove godine partner sajma je Vukovarsko-srijemska županija koja će na sajmu predstaviti svoja obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva te turističku ponudu. Naglasak sajma je i ove godine stavljen na edukaciju pa će sadržaji poput izložbi, radionica i prezentacija zasigurno biti vrlo zanimljivi i korisni za posjetitelje.

-Nakon prošlogodišnjeg postpandemijskog manjeg izdanja, ove godine nam se ponovno vraćaju neki stari, a i neki novi izlagači iz Slovenije i Hrvatske koji još nisu sudjelovali na sajmu. Vrijedi naglasiti kako će ponuda lovačke opreme biti doista bogata tako da će svi lovci moći naći nešto za sebe. Kao i svake godine, Lovački muzej Hrvatskog lovačkog saveza veliki će trud uložiti i u našu dioramu odnosno izložbu preparirane divljači koja će nam ove godine biti gorsko-planinske tematike – istaknula je Maja Šimenc, direktorica Sajma.

Tradicionalan suorganizator Sajma je Hrvatski lovački savez, stoga je predsjednik Lovačkog saveza Varaždinske županije Goran Kaniški predstavio dio programa u njihovoj organizaciji.

-Mi kao savez i ove ćemo se godine aktivno uključiti u sajam te prezentirati svoj rad, ali i pripremiti nekoliko sadržaja. Prvo predavanje je na programu u petak u 10:30, a biti će na temu medvjeda, u organizaciji Lovačkog muzeja. U nedjelju u 10:20 također će se održati zanimljivo predavanje „Naleti vozila na divljač i kako dalje?“ na kojem će biti istaknuto mnogo podataka i objašnjenja o novim propisima. Potrebno je istaknuti i Sajamski kup u gađanju letećih meta kojeg organizira LD „Vepar“ Ljubešćica, a koji će se održavati u subotu i nedjelju uz sudjelovanje ekipa iz cijele Hrvatske – naveo je Kaniški.

Suorganizator Sajma, uz HLS, je i Hrvatski športsko-ribolovni savez, a oni će se na sajmu prezentirati kroz izložbeni prostor kojeg će opremiti prepariranim eksponatima te fotografijama na temu ribe i velikog kapitalnog ulova, istaknuo je Marijan Kolednjak, tajnik Sportsko-ribolovnog saveza Varaždinske županije.

Međunarodni sajam Priroda, lov, ribolov, turizam za posjetitelje će biti otvoren u petak i subotu od 9 do 19 sati, a u nedjelju do 17 sati. Cijena ulaznice iznosi 4,00 € za odrasle, 2,00 € za učenike i umirovljenike, dok je ulaz za djecu do 7 godina besplatan.

Cijeli program sajma te ostale informacije potražite na internet stranici ( www.sajam-varazdin.com ) te Facebooku Sajma.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Obilježen Dan Grada Lepoglave

    Povodom Dana Grada Lepoglave, u petak, 8. prosinca, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća. Uz članove Gradskog vijeća, predstavnike ustanova i institucija te čelnih ljudi drugih gradova i općina, nazočili su joj i drugi gosti i uzvanici, među kojima izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop, v.d. predsjednik Hrvatske narodne stranke i načelnik Općine Cestica Mirko […]

  today09/12/2023 4

  0%