play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Bivša knjižnica u varaždinskom kazalištu postaje Dvorana „Petar Veček“

Hrvatsko narodno kazalište Varaždin završilo je prvu fazu obnove Dvorane „Petar Veček“ kojom su obuhvaćene četiri prostorije.

 

Riječ je o prostorima u zgradi varaždinskog kazališta u kojima je do travnja 2021. djelovala gradska knjižnica i čitaonica. U svim prostorijama nekadašnje knjižnice obnovljeni su zidovi i podovi, zamijenjene su sve elektroinstalacije i postavljenje nove sa priključcima za scensku rasvjetu, a postavljena je i nova osnovna rasvjeta. U glavnoj prostoriji i prostoriji do nje postavljeni su akustični paneli koji su riješili problem akustičnosti prostora. Uređena je ulazna prostorija i prostorija koja ja predviđena za potrebe rasvjetne i tonske kabine. Ovu fazu radova financirali su Ministarstvo kulture i medija te Grad Varaždin.

Hrvatsko narodno kazalište Varaždin će također pristupiti nabavci najmodernije tonske i rasvjetne opreme te uređenju sanitarnog čvora,  a sve će financirati iz vlastitih sredstava.

U drugoj fazi obnove predviđeno je uređenje popratnih prostorija koje će se koristi kao garderobe i prostorije za pripreme izvođača. U završnoj fazi planira se preuređenje sustava grijanja i stolarije, a vezano je za energetsku obnovu kompletne zgrade HNK Varaždin.

Dvoranom Petar Veček, nazvanoj po poznatom kazališnom redatelju koji je ostavio dubok trag u dramskoj umjetnosti Varaždina i cijele Hrvatske, Varaždin će dobiti još jedan višenamjenski prostor.

Dvorana će se moći koristiti za razne društvene događaje, manje koncerte, predavanja, književne večeri, pokuse za predstave HNK Varaždin te izvođenje manjih predstava.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Svečanom sjednicom obilježen Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite Republike Hrvatske

  Međunarodni dan civilne zaštite  i Dan civilne zaštite Republike Hrvatske obilježen je prigodnom svečanošću u Županijskoj palači na kojoj su najistaknutijim pojedincima te zaslužnim institucijama iz sustava civilne zaštite na području Županije uručene i prigodne zahvalnice. Tako su zahvalnicu Varaždinske županije dobili PU varaždinska, Darinka Vrbanec,  Tomislav Kojundžić i Halina Bednarek. Zahvalnice Grada Varaždina dobili su Nenad Vidović, Sandra Mintas i Zoran Happ. Prigodnoj svečanosti su prisustvovali i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, njegova zamjenica […]

  today02/03/2023 23

  0%