play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Biser kajkavske književnosti na Velikoj sceni HNK u Varaždinu

U četvrtak, 8. srpnja s početkom u 20 sati na Velikoj sceni HNK u Varaždinu održat će se premijera jednog od najintrigantnijih tekstova starije kajkavske drame: Tituš Brezovački Matiaš Grabancijaš Dijak u režiji poznatog i višestruko nagrađivanog redatelja Krešimira Dolenčića.

Za razliku od mnogih drugih drama starije kajkavske književnosti, ova je drama iznimno originalna, izmišljena od samog autora u cjelini, a utjecaji ili uzori iz drugih književnosti u najmanju su ruku toliko udaljeni da bismo mogli govoriti samo o motivskim elementima koji su zajednički cjelokupnoj zapadnoeuropskoj književnosti.

 

Uloga Matiaša pripala je mladoj glumici Dei Presečki, a u predstavi još igraju:

Robert Plemić, Denis Bosak, Robert Španić, Zdenko Brlek, Matko Buvač, Mladen Grof Jerneić Erdödy, Darko Plovanić i Vid Balog.

Više o predstavi: https://www.hnkvz.hr/predstave/matijas-grabancijas-dijak/

 

Prve reprize su na rasporedu u petak, 9. 7. i subotu 10. 7. s početkom u 20 sati na Velikoj sceni.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Kazališta. Kontakt: 042 200 250; blagajna@hnkvz.hr

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Općina Trnovec Bartolovečki najmlađima darovala 1500 kg mandarina

  Općina Trnovec Bartolovečki i ove je godine svim vrtićarcima u dječjim vrtićima ''Zeko'' Trnovec i ''Mala Oaza'' Bartolovec, kao i osnovnoškolcima u OŠ Trnovec i OŠ Šemovec darovala 1500 kg mandarina. Tim povodom, načelnica Verica Vitković posjetila je OŠ Trnovec gdje su ju dočekali veseli prvašići s učiteljicama i ravnateljicom, Radmilom Sačić. Načelnica Vitković razgovarala je s djecom o važnosti zdrave prehrane, a svi su bili složni da su mandarine […]

  today27/10/2023 34

  0%