play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Besplatno savjetovanje i pomoć za prijavu na poziv za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća

Grad Varaždin je u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom Sjever osigurao građanima grada Varaždina besplatno savjetovanje i uslugu tehničke pomoći za prijavu na predstojeći Javni poziv za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ovom uslugom želimo olakšati postupak prijave i omogućiti što većem broju građana prijavu na navedeni poziv. Prema najavama, Javni poziv za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća trebao bi biti objavljen do konca veljače 2024. godine.

Građani grada Varaždina od Regionalne energetske agencije Sjever mogu dobiti uslugu besplatnog savjetovanja i uslugu tehničke pomoći koje obuhvaćaju: pomoć u prijavi na pozive za energetsku obnovu obiteljskih kuća i na pozive za ugradnju obnovljivih izvora energije, procjenu postojećeg stanja i davanje prijedloga za povećanje energetske učinkovitosti, informiranje o objavljenim natječajima i pozivima za sufinanciranje energetske obnove ili ugradnje sustava koji koriste obnovljive izvore energije, procjena visine ulaganja za planirane mjere energetske obnove, informacije o projektantima koji nude usluge energetskog certificiranja kao i o izvođačima koji nude usluge izvedbe radova i ugradnje opreme, procjena prihvatljivosti zgrade za energetsku obnovu ili ugradnju sustava koji koriste obnovljive izvore energije s obzirom na uvjete iz objavljenog poziva i edukacije građana u svrhu smanjenja potrošnje energije i postizanja energetske učinkovitosti u njihovim kućanstvima.

Savjetodavnu pomoć i tehničku podršku za prijavu projekata građani grada Varaždina mogu dobiti prema prethodnoj najavi na broj telefona 048/289-240 ili e-mailom na damir.mandic@rea-sjever.hr.

Grad Varaždin je u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom Sjever izradio web platformu s mapom solarnog potencijala grada Varaždina koja pokriva gotovo sve objekte na području Grada i svih 9 prigradskih naselja. Svrha platforme je da dodatno olakša proces pripreme građana za uvođenje fotonaponskih elektrana. Građani pomoću ove aplikacije mogu dobiti informaciju o solarnom potencijalu svojeg objekta te vidjeti okvirnu procjenu uštede u određenom razdoblju te okvirnu procjenu troška investicije. Mapa solarnog potencijala je dostupna na poveznici ovdje.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Bumbari Varteksa osvojili treće mjesto na turniru u Švicarskoj

  Mladi nogometaši U-12 iz NK Varteks ponosno su se vratili kući s brončanim medaljama s prvog turnira prijateljstva „Crohelvetic Fussball Cup“ koji je održan u nedjelju, 23. lipnja, na terenima Sportanlage Schweizerbild u gradu Schaffhausenu, prijateljskom gradu Varaždina u Švicarskoj. Uz podršku i pokroviteljstvo Grada Varaždina turnir je održan u organizaciji Generalnog konzulata RH u Zürichu, uz potporu Kulturne udruge HSD Ban St. Gallen i grada Schaffhausena. Ovaj turnir okupio […]

  today24/06/2024 2

  0%