play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Besplatan vrtić za 189 djece Dječjeg vrtića “Bambi” Petrijanec

U Dječjem vrtiću Bambi u Petrijancu u utorak je održana završna priredba, a načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec tom je prigodom najavio i dobre vijesti za roditelje.

Naime, nakon što su petrijanečki roditelji protekle godine bili oslobođeni participacije plaćanja Dječjeg vrtića Bambi u svibnju i lipnju, Općina tu mjeru ponavlja i ove godine za mjesec svibanj.
Imamo 189 djece u Dječjem vrtiću Bambi, uz najjeftiniji vrtić za roditelje. Za prvo dijete roditelj plaća 87 eura, za drugo dijete 67 eura. Sada smo omogućili jednu pravu demografsku mjeru, da za mjesec svibanj bude besplatan vrtić za sve naše vrtićarce – rekao je načelnik Posavec dodavši kako je mjesec svibanj odabran iz razloga kako bi roditeljima olakašali budžet netom prije godišnjih odmora, a i predškolci su tada još uvijek u vrtiću.

Važno za napomenuti je da dječji vrtić ide u nadogradnju preko Nacionalnog plana otpornosti i oporavka gdje smo ostvarili financiranje od oko 800 tisuća eura za nadogradnju 4 odgajateljske sobe i dvorane iznad već nadograđenog dijela vrtića, čime će se maksimalni kapacitet povećati na 10 odgajateljski soba, dok je ukupna vrijednost oko 2,8 milijuna eura, za što je potpisan i ugovor s izvođačem radova.

Nama je cilj osigurati vrhunske uvjete za predškolski odgoj i to činimo ovom nadogradnjom, adaptacijom i rekonstrukcijom. Cilj nam je postati javna ustanova za predškolski odgoj do sredine 2026. godine. Samim time poboljšati ćemo uvjete u dječjem vrtiću. Imati ćemo novu pedagoški standard i veće plaće odgajateljica, što je i primarni cilj ovog dječjeg vrtića, da se zadrži stalni kvalitetan kadar. Imamo nekoliko odgajateljica koje su ovdje od samog osnutka dječjeg vrtića – rekao je Posavec te zamolio roditelje, kao i djelatnike vrtića, za strpljenje prilikom radova.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Župan Anđelko Stričak kod varaždinskog biskupa mons. Bože Radoša

  Varaždinski biskup mons. Bože Radoš primio je u ordinarijatu Varaždinske biskupije novog župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka. Uz čestitku na osvojenom mandatu biskup je naglasio kako je siguran u dobru suradnju između Varaždinske županije i Varaždinske biskupije, a župan je istaknuo kako postoji niz područja na kojima Županija i Varaždinske biskupija surađuju, a sve u interesu te za dobrobit građana. „Novom županu želim puno zdravlja, sreće i Božjeg blagoslova u […]

  today18/06/2021 115

  0%