play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Barbara Antolić Vupora: Situacija u varaždinskoj bolnici je alarmantna

Situacija u varaždinskoj bolnici je alarmantna i došli smo u situaciju kad će liječnici morati birati koga će staviti na respirator, a tko će ostati bez aparata o kojemu mu ovisi život, istaknula je u četvrtak u priopćenju za javnost Barbara Antolić Vupora, SDP–ova saborska zastupnica i kandidatkinja za županicu Varaždinske županije.

„ Uputila sam amandman Vladi da osiguraju 2 milijuna kuna za kupnju novih respiratora OB Varaždin, a vladajuću predvođeni HDZ–om to su glatko odbili. Važnije im je bilo taj novac poslati izvan Hrvatske. Sada smo suočeni s ogromnom krizom u varaždinskoj bolnici kad su, kako i sam ravnatelj kaže, na raspolaganju ostala samo 3 respiratora. A jučer je samo u sat vremena 5 novih pacijenata završilo na respiratoru“, upozorava Antolić Vupora.

Zastupnica napominje da smo nespremno ušli i u treći val pandemije s nedovoljnim brojem liječnika i medicinskih sestara i bez odgovarajućih aparata. „Zahtijevam od ministra Beroša da hitno osigura novac za nove respiratore u varaždinskoj bolnici. Ljudima u Varaždinskoj županiji to je od životne važnosti i ne želimo isprike ili obećanja jer više ne možemo čekati. Kritično je, odlučna je Antolić Vupora.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Kultura

  I ovoga tjedna varaždinsko Kazalište svojoj publici sprema bogat program

    U četvrtak, 20. travnja s početkom u 20 sati u Klubu Europa media gostuje predstava ZAGRLJAJI koja je nastala u koprodukciji HNK u Zagrebu i Umjetničke organizacije 21:21. Radi se o autorskom projektu Ksenije Zec u kojem uz Petru Hraščanec i Emu Crnić igraju prvaci Drame HNK u Zagrebu, Krešimir Mikić i Livio Badurina. Projekt Zagrljaji je koreografsko istraživanje u čijem fokusu je jedna od temeljnih ljudskih potreba: ona za […]

  today18/04/2023 31

  0%