play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Apel građanima: prijavite slobodne kapacitete za smještaj raseljenih osoba, Vlada će podmirivati troškove

Na području Varaždinske županije se na današnji dan nalaze ukupno 394 raseljene osobe iz Republike Ukrajine. U kolektivnom smještaju u Domu 2 u sklopu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinskim Toplicama nalazi se 100 osoba, u hotelu Turist 65 osoba, u prihvatnom centru u Maloj dvorani Arene Varaždin 32 osobe, dok je 197 osoba u privatnom smještaju.

 

Budući da ruska agresija na Ukrajinu ne jenjava, za očekivati je sve veći dolazak raseljenih osoba. Stoga župan Anđelko Stričak upućuje apel građanima iz Varaždinske županije.

 

– Postojeći smještajni kapaciteti su gotovo popunjeni. Stoga apeliram na sve građane koji imaju slobodnih smještajnih kapaciteta da se jave civilnoj zaštiti na e-mail [email protected] Također, zahvaljujem svima do sada uključenima, od volontera Crvenog križa do stožera civilne zaštite na angažmanu da građanima Ukrajine boravak kod nas učine što bezbolnijim – rekao je Stričak.

 

Vlada RH je na jučerašnjoj sjednici donijela Odluku o financiranju troškova za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju. Vlasnicima stambenih jedinica troškovi će se podmirivati na temelju ugovora o najmu sklopljenih s Ministarstvom unutarnjih poslova – Ravnateljstvom civilne zaštite, na rok od šest mjeseci s mogućnošću produženja najviše do godinu dana.

Najviši iznos troškova korištenja stambene jedinice može iznositi 3.600 kuna mjesečno. Više informacija je dostupno na službenoj stranici Vlade RH na linku: https://bit.ly/36GNXnk, dok je Odluka dostupna na: https://bit.ly/3tFrGiV.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Novih 4,1 milijun kuna za projekte male infrastrukture

  Na sjednici Upravnog odbora Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad, koja je održana u ponedjeljak, 20. lipnja, donijete su odluke o odabiru projekata za Mjeru 7.4. - Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu. Temeljem ovih odluka o dodjeli  bespovratnih sredstava 14 jedinica lokalne samouprave s područja LAG-a Sjeverozapad dobit će ukupno 4,1 milijun kuna bespovratnih sredstava […]

  today24/06/2022 7