play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Anđelko Stričak kreće u utrku za župana Varaždinske županije

Anđelko Stričak, predsjednik Županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice i saborski zastupnik, kandidat je za župana Varaždinske županije.

Predstavljanje kandidature održalo se u subotu na Franjevačkom trgu nasuprot samog ulaza u Županijsku palaču, a na kojem su bili i predsjednica županijskog HSLS-a i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković, predsjednica Županijske organizacije HSU-a Jadranka Bahlen, saborski zastupnici Damir Habijan i Siniša Jenkač, član Predsjedništva stranke Josip Križanić te HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Varaždina Alen Runac.

Član izbornog stožera i dugogodišnji načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški u uvodnom je dijelu naglasio da je županijska organizacija HDZ, kao ozbiljan politički čimbenik, odlučila da za župana Varaždinske županije kandidira osobu koja iza sebe ima dovoljno iskustva u lokalnoj i područnoj samoupravi.

 

„Odlučili smo se za kandidata koji će moći ostvariti odličnu suradnju s višim razinama vlasti i koji će moći odlučno zastupati interese građana hrvatskog sjevera. Naš kandidat za župana na predstojećim izborima je Anđelko Stričak, županijski predsjednik stranke i aktualni saborski zastupnik, koji je bio aktivni sudionik Domovinskog rata, koji je 10 godina obnašao dužnost općinskog načelnika, a bio je i član Županijskog poglavarstva“, istaknuo je Kaniški.

Sam Stričak naglasio je da je protekli mandat bio pun izazova, ali i s nikad toliko investicija.

 

„Zahvaljujući suradnji koju smo započeli i provodili kroz cijelo ovo razdoblje od četiri godine, oko dvije milijarde kuna investirano je u zdravstvo, obrazovanje, zaštitu okoliša, očuvanje radnih mjesta, komunalnu i društvenu infrastrukturu naše županije. Nismo se vodili stranačkim bojama, nego dobrobiti naših građana. Naravno, u svemu tome imali smo podršku aktualne Vlade premijera Plenkovića bez koje sve ovo ne bi bilo moguće realizirati.“, rekao je Stričak.

I u novom mandatu nastavit će se istim tempom i s investicijama koje se penju na još minimalno dvije milijarde kuna. Najavio je izgradnju svih planiranih aglomeracija kao osnovu za daljnji razvoj ovog područja te poduzimanje svih potrebnih radnji da se Ivančica proglasi parkom prirode.

 

Stričak je naglasio da svijet nikada nije bio toliko nesiguran kao sada, s epidemijom, potresima, migrantskom krizom, klimatskim promjenama.

„Sigurnost i stabilnost postaju nezaobilazne teme. No, s ovim izazovima potrebno se razborito suočiti kako bi naši sugrađani bili što sigurniji. Kao što sam tijekom Domovinskog rata stao u obranu Domovine, tako ću se i sada posvetiti upravo brizi i sigurnosti mojih sugrađana i stanovnika ove županije“, poručio je kandidat HDZ-a za župana.

Istaknuo je da je Varaždin, osim što je županijsko sjedište, također povijesno, kulturno, gospodarsko, obrazovno i sportsko središte, odnosno centar je svekolikog napretka županije, ali i sjevera Hrvatske.

 

„Smatram da između župana i gradonačelnika ne može i ne smije biti prijepora te se radujem suradnji s budućim gradonačelnikom Alenom Runcem. Naravno, kao Varaždin, bitan mi je svaki kutak naše županije, a u posljednjih desetak godina, mislim da nema kutka kojeg u Varaždinskoj županiji nisam obišao i ceste koju nisam prošao. Svaki taj kutak lijep je na svoj način, ima svoje posebnosti, perspektivu i potencijal za daljnji razvoj. Siguran sam da ću u suradnji s budućim gradonačelnicima i načelnicima znati iskoristiti sve te potencijale za dobrobit žitelja svake naše općine i grada.“, kazao je Stričak.

 

„U jedno sam siguran: aktualni HDZ-ovi gradonačelnik i načelnici i dalje će voditi sredine u kojima su sada na čelu, a u ostalim sredinama ćemo zajedničkim trudom izboriti koji mandat više.“, rekao je.

 

„Danas je prvi dan proljeća, a to znači više svjetla i sunca, a samim time i više optimizma. Stoga vjerujem da ću biti župan koji će građanima Varaždinske županije donijeti upravo to više optimizma.“, poručio je Stričak.

Nakon što je samo prije nekoliko dana u ime županijske organizacije HSU-a Jadranka Bahlen stavila svoj potpis na koaliciju HDZ-HSLS-HSU ponovila je da je upravo jako dobra suradnja sa Stričakom u posljednjih nekoliko godina bila ključni argument za potpisivanje sporazuma, ali i za podršku njemu u kandidaturi za župana.

 

„Ruku suradnje koju je Stričak ponudio ne samo meni već svim umirovljenicima ove županije, kao i zalaganje za realizaciju projekata koji su značili bolji položaj umirovljenika i više su nego dovoljni razlozi da u ime svih naših članova i brojnih umirovljenika podržim njegovu kandidaturu. Sigurna sam da će se naša uspješna suradnja nastaviti i u naredne četiri godine jedino s tom razlikom da će Stričak uskoro biti župan. Sve drugo, odlična suradnja i istinska težnja da se popravi položaj nas umirovljenika zasigurno će i dalje ostati ista između nas“, poručila je predsjednica županijskog HSU-a Bahlen.

Podršku HDZ-ovom kandidatu za župana dala je i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković istaknuvši da su odlično surađivali u protekle četiri godine.

„U Toplicama smo u koaliciji i sva moja iskustva govore da je to dalo rezultate. Na području Grada brojne su investicije, koje se ne mogu usporediti s razdobljima prethodnih mandata. Odlično je funkcionirala veza sa saborskim zastupnikom, koji nam je bio velik podrška i bio je uključen u sve velike projekte. Ovaj četverogodišnji mandat donio nam je rješavanje onih stvari na koje smo dugo čekali. Takvu uspješnu suradnju treba preslikati i na županijsku razinu. Ne sumnjam u Anđelkov uspjeh i kao župana. Već je sada kroz saborske mandate napravio puno i za Toplice i za druge krajeve naše županije. Poznaje stanje na terenu, zna koji su problemi i ima rezultate kroz realizaciju projekata. Zato je razumljivo da ima moju punu podršku za mandat župana kao i moje stranke“, rekla je gradonačelnica Varaždinskih Toplica.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Društvu Crvenog križa Varaždinske županije gotovo 1,5 milijuna eura za projekt “Zaželi”

  Ravnateljica Društva Crvenog križa Varaždinske županije Sandra Vidaček potpisala je u petak, 23. veljače, ugovor u vrijednosti milijun 485 tisuća eura bespovratnih sredstava u okviru poziva „Zaželi“ za projekt “Omogućimo život u vlastitom domu“. Ovim ugovorom, omogućit će se zapošljavanje 30 osoba koje će pružati uslugu potpore i podrške za 180 starijih i nemoćnih osoba u tri grada i šest općina s područja Varaždinske županije, te su tako županijskom Crvenom […]

  today24/02/2024 8 1

  0%