play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Alenu Slavici uručena priznanja za 40 godina karijere i platinastu nakladu albuma “Dao sam ti dušu”

Jedna od najvećih jugoslavenskih glazbenih zvijezda osamdesetihAlen Slavica, koji i danas danas objavljuje pjesme i održava koncerte, proslavio je 40 godina karijere u svom rodnom Karlovcu. Proslava je stigla godinu dana kasnije zbog korona krize, a koncertom koji je zbog epidemioloških razloga prebačen iz Zorinog doma u glazbeni paviljon Alen je oduševio 200-injak posjetitelja na otvorenom. Koncert je održan u sklopu KaKaFea, nezaobilaznog dijela popularnog Zvjezdanog ljeta u Karlovcu, a bio je dosta emotivan i intiman. Alen je sjeo za električni klavir i u više od sat i pol vremena prošao kroz svoju predivnu karijeru tijekom koje je objavio 14 studijskih albuma i veliki broj singlova. Mnoge ploče su dosegle velike tiraže, a najveću je imala “Dao sam ti dušu” iz 1989. godine koja je prodana u više od 100 tisuća primjeraka. Priznanje je stiglo nakon više od 30 godina kada mu je u Karlovcu Nikola Knežević u ime Croatia Recordsa, diskografske kuće koja ga prati cijeli glazbeni život, uručio plaketu Hrvatske diskografske udruge za platinastu nakladu albuma. Priznanje je dobio i aranžer i producent albuma Slobodan M. Kovačević koji je nažalost bio spriječen nazočiti ovoj svečanosti zbog velike udaljenosti i epidemiološke slike, ali će priznanje biti uručeno naknadno. Alenu je uručeno i posebno priznanje Croatia Recordsa za 40 godina uspješne karijere.

“Obično otvaram i zatvaram koncerte s pjesmom ‘Dao sam ti dušu’ i nevjerojatno da ta pjesma koja je objavljena 80-ih godina ima više od 25 milijuna pregleda na YouTubeu što rijetki imaju, a koji su djelovali u tom glazbenom razdoblju. Pjesma koja ide iz generacije u generaciju je moja osobna karta i olakšavajuća okolnost da danas mogu s njom raditi po cijelom svijetu, ali ne treba zanemariti i ostale hitove, ne samo stare, nego i nove. Što bi rekao Zdravko Čolić – dabogda se opet vidjeli u dodjelama zlatnih i platinastih plaketa”rekao je s prepoznatljivim osmijehom na licu sjajno raspoloženi Alen Slavica koji je bez obzira na visoke temperature osvježio publiku u Karlovcu, gradu kojemu se svake godine vraća.

Ono što je bilo specifično za ovaj koncert jest činjenica da je osim hitova, poput spomenutog ili “A ja ludujem”“S tobom našao sam sreću”“Vojnička tuga je velika”“Isto nas more pere”“Ko grad bez ljudi”“Masline”, “Oprosti mi za sve” i “Rijeko moja zelena” izveo i mini posvete velikim autorima i pjevačima kao što su Đorđe Novković, Đelo Jusić, Oliver Dragojević i Kićo Slabinac, a za kraj je sačuvao svoj novi singl koji smo imali prvi puta čuti“Miris karlovačke kiše” uskoro će biti objavljen, a sudeći prema reakcijama publike bit će i odlično prihvaćen. Nije to jedina nova pjesma koju je izveo u Karlovcu, naime čuli smo i zadnja dva hita “Moru ljubav svu sam da” i “Još vjerujem u ljubav”.

“Morao je biti Karlovac za obilježavanje 40 godina karijere. Zamislio sam koncert uz klasični klavir, veliki Steinway, ali smo ipak prebacili sve vani zbog svima nama poznatih razloga. Meni je bilo malo teže svirati električni klavir, ali uspio sam i ljudi su zadovoljni, a onda sam i ja zadovoljan. Nije lak zadatak od 14 albuma izdvojiti one koje treba izvesti na koncertu jer morate voditi računa o puno toga. No uspio sam izdvojiti 30 pjesama, iako sam imao još u repertoaru Arsenovih i Gabinih pjesama, ali sam ipak pogodio onu srž s najboljim pjesmama”istaknuo je Slavica, zahvalio Croatia Recordsu na priznanjima i najavio nove pjesme i 15. album.
Ono što je na dodjeli priznanja posebno najavljeno jest izlazak vinila “The Best of Alen Slavica” koji će u rujnu ugledati svjetlo dana. Na njemu će se naći neki stari i novi hitovi, odnosno i one pjesme koje su originalno objavljene na vinili, ali i one koji će po prvi put završiti na ovom popularnom formatu.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Prva beba u 2024. godini u Varaždinskoj županiji je malena Arija Skok iz Petrijanca 

    Prva beba rođena u Varaždinskoj županiji u 2024. godini je Arija Skok, koju je majka Barbara u rodilištu Opće bolnice Varaždin rodila u 15.27 sati carskim rezom. Djevojčica teška 2.770 grama i dugačka 49 centimetara prvo je dijete u obitelji Skok iz Petrijanca. Već tradicionalno, prvo novorođenče i njegovu majku darivala je Varaždinska županija. Župan Anđelko Stričak i njegova zamjenica Silvija Zagorec su prigodne poklone za malenu Ariju i […]

  today01/01/2024 81

  0%