play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Aktualni gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok kreće po peti mandat, Mario Lešina kandidat za župana

Aktualni gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok objavio je kandidaturu za svoj peti mandat na čelu Grada Varaždina te ujedno predstavio Marija Lešinu kao kandidata za župana Varaždinske županije.

”Na jednom simboličnom mjestu ispred ”Pinkleca” započinjemo našu kampanju zato što smatramo da mi u ovu novu kampanju tj. novi mandat nosimo ”pinklec” svega onoga što je u protekle četiri godine napravljeno u ovog gradu. Prije četiri godine također smo počeli kampanju na Varaždinskom placu kao simboličnom mjestu i mislim da sve ono što smo obećali prije četiri godine, uspjeli smo i ostvariti u najvećoj mjeri unatoč pandemijskoj krizi. Ukupna razina investicije u ovom gradu, razina gospodarskih, socioloških, demografskih i drugih pokazatelja ide nam u prilog i potvrđuje moju postavku da smo u ove četiri godine uspjeli s razvojem grada Varaždina u suradnji s građanima. Bile su ovo godine rekordnih ulaganja, od komunalne i gospodarske infrastrukture, sporta, kulture, obrazovanja, životnog standarda, socijalne skrbi. Nikada u jednom mandatu nije toliko uloženo u varaždin koliko u protekle četiri godine. Mi smo danas grad u Hrvatskoj koji po glavi stanovnika ima najviše europskog novca”, istaknuo je Čehok.

”U narednom razdoblju nastavit ćemo s daljnjim privlačenjem i apliciranjem na europske fondove i privlačenjem EU novca u razini do milijardu i 500 milijuna kuna. Uz ulaganje u infrastrukturu, pojačat ćemo ulaganje u gospodarstvo, prije svega na subvencije obrtnicima i poduzetnicima koji su najviše pogođeni korona krizom, ali i na nove investicije (Gospodarska zona Brezje, Tehnološki park, Brezje zapad, dio Jalkovca te zona iza Parkova). Ono što je velika promjena je činjenica da smo u zadnje četiri godine ostvarili dobru komunikaciju s građanima i udrugama građana, institucijama te građanskim civilnim društvom i to je pravi ”pinklec” koji nosimo sa sobom. Bez takve komunikacije ne bismo uspjeli. Danas grad ima dvostruko više stipendista nego prije, ima i tisuću poduzetnika koji koriste fondove. Naravno, tu su i puno veća ulaganja u komunalni i životni standard. Grad je potpuno pokriven kanalizacijom, vodom i plinskim instalacijama. U ove četiri godine treba napraviti ulaganja u optičku infrastrukturu, a uz to moramo srediti prometnice i raskrižja. Ulice nam nisu u dobrom stanju. Također, u ovom trenutku se obnavlja 7-8 borilišta ili igrališta u gradu, a to treba i dalje nastaviti”, kazao je aktualni gradonačelnik.

”Velika razlika u odnosu na prije je da po prvi puta izlazimo sa svojim kandidatom za župana iz prostog razloga jer smo iznimno nezadovoljni ponašanjem Županije koja je postala ”one-man show”, pretvorila se u diktaturu u kojoj jedan čovjek odlučuje o svemu, pri čemu taj čovjek jednostavno nije više dorastao svojoj zadaći i zbog godina, a i zbog svega što nosi sa sobom. To je čovjek koji se svađa sa svima. To nosi sa sobom jedan veliki defekt u upravljanju Županijom. Naša županija uopće nije povezana i nemamo osjećaj regionalne pripadnosti. Upravo zato je kolega Mario Lešina naš izbor. On je mlad čovjek, gospodarstvenik, poduzetnik, koji zarađuje svojim rukama i znanjem te je prisutan u međunarodnoj trgovini, doktor je znanosti, predavač, ima iskustva u ekonomskom području, ima iskustva i u politici jer je u Gradskom vijeću bio predsjednik kluba i mi vjerujemo da upravo u toj suradnji Grada i Županije mogu nastati blagotvorni efekti za taj osjećaj pripadnosti županiji i regiji. Stoga pozivam građane da izađu na izbore, da svi zajedno shvatimo da budućnost ovoga grada ovisi o nama. Tu imamo prednosti, tu smo se dokazali i vjerujem da će nas građani izabrati. Poklonite nam povjerenje!”, zaključio je Ivan Čehok.

U svom obraćanju javnosti kandidat za varaždinskog župana Mario Lešina istaknuo je sljedeće: ”Mi na ove izbore izlazimo pod sloganom ”Zajedno” jer je zajedništvo ono što može biti zamašnjak razvoja u četverogodišnjem razdoblju. Varaždin ulazi u ITU mehanizam tj. kohezivni fond Europske unije koji financira podizanje kvalitete života i pretpostavlja zajedništvo. Nositelj toga je Grad Varaždin. Da znamo surađivati i raditi zajedno, pokazali smo na projektu Aglomeracije koji je obuhvatio nekoliko jedinica lokalne samouprave i nekoliko gradova u županiji i ta suradnja je bila na vrlo visokoj razini. Mi trebamo župana koji će surađivati, umjesto da opstruira, koji će savjetovati i poticati, umjesto da docira drugima. To je način na koji ćemo raditi! Varaždin je centar ove regije, ali bez jakog Ludbrega, Ivanca, Lepoglave, Novog Marofa, Vidovca i Sračinca nema ni jakog Varaždina. Zato ćemo inzistirati na policentričnom razvoju i spuštanju nekih funkcija županije na jedinice lokalne samouprave”, kazao je Mario Lešina.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Najbolje brkove imaju muškarci u Centru “Tomislav Špoljar”

  Tradicionalno, već devetu godinu zaredom, muškarci u Centru za odgoj i obrazovanje „Tomislav Špoljar“ ponosno puštaju brkove kao svoj doprinos akciji „Movember“. Ideja potječe iz 1999. godine kada je nekoliko muškaraca iz Australije započelo puštati brkove u studenom kako bi skrenuli pažnju zajednice na muškarce i njihovo zdravlje, informirali i educirali stanovništvo o raku prostate i raku testisa, te važnosti brige za mentalno zdravlje muškaraca. S vremenom je počelo prikupljanje […]

  today30/11/2021 63

  0%