play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Modernizacija i sanacija cesta u Petrijancu

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u srpnju 2020. godine za projekt „Sanacija i modernizacija nerazvrstanih cesta u naseljima Strmec Podravski i Petrijanec“ odobrilo je 100.000,00 kuna. Realizacija je to iz Programa za poboljšanje infrastrukture na  koji je Općina Petrijanec prijavila spomenuti projekt 21. svibnja 2020. godine.

Ugovor o sufinanciranju sa Ministarstvom potpisan je u srpnju 2020. godine, a u listopadu 2020. je izabran najpovoljniji izvođač radova – Niskogradnja Huđek iz Majerja. Ukupna vrijednost radova iznosi 455.616,81 kunu.

Kroz ovaj projekt obuhvaćena je modernizacija i sanacija spojne ceste Ulice braće Radić s cestom D2 u Strmcu Podravskom, Nova ulica u Petrijancu, odvojak Zelendvorske ulice u Petrijancu, a ukupna dužina tih nerazvrstanih cesta je 1038 metara. Planiranim zahvatima osigurat će se sigurniji promet svim korisnicima koji u općini žive i svakodnevno koriste ceste.

Nerazvrstane ceste koje su u ovom projektu modernizacije u vlasništvu su Općine Petrijanec i napravljena je infrastruktura, vodovod, niskonaponska mreža struje i kanalizacija (osim u Novoj ulici u Petrijancu), te su to naseljene ulice s nekoliko domaćinstava, osim spojne ceste u Strmcu Podravskom, koja će omogućiti lakši protok prometa i bolju prometnu povezanost s drugim naseljima. Što se tiče projekta Aglomeracije (kanalizacije) i sanacije prometnica molim još malo mještane za strpljenje u stalnoj smo koordinaciji sa izvođačima i taj će se dio uskoro vratiti u prvobitno stanje ulica na zadovoljstvo svih– istaknuo je načelnik Posavec.

 

Podsjetimo, Općina Petrijanec je u prosincu prošle godine završila sa sanacijom i modernizacijom produžetka Ulice braće Radić u Petrijancu, dio Ulice Matije Gupca u Majerju i Vrtne ulice u Majerju ukupne dužine 1,1 km te se nastavlja ulagati u modernizaciju i obnovu nerazvrstanih cesta na području općine.

 

 

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Regija

    Učenička zadruga „Sunce“ Gospodarske škole Varaždin pobjednik 27. smotre učeničkih zadruga Varaždinske županije

      Između 26 osnovnih i srednjih škola s područja Varaždinske županije, čije učeničke zadruge su se danas predstavile na XXVII. smotri učeničkih zadruga Varaždinske županije održanoj u Gospodarskoj školi Varaždin prvo mjesto odnijela je učenička zadruga škole domaćina „Sunce“. Drugo mjesto pripalo je Učeničkoj zadruzi „Jabuka“ OŠ Martijanec, dok su treće mjesto osvojili članovi Učeničkoj zadruzi „Jurek“ iz Osnovne škole Sveti Đurđ. Ujedno održan je i 9. sajam vježbeničkih tvrtki […]

    today03/05/2024 5

    0%