play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Krenuli radovi na novom dječjem vrtiću u Općini Trnovec Bartolovečki

U Trnovcu Bartolovečkom u tijeku je realizacija kapitalnog, za Općinu financijski najvećeg projekta, a to je dugoočekivana izgradnja novog dječjeg vrtića.

Dio mališana trenutno polazi vrtić u Trnovcu u 47 godina starom montažnom objektu koji više ne udovoljava propisima i standardima te ga nije moguće renovirati ili dograđivati, dok 60-ak mališana polaze vrtiće u okolnim općinama i gradovima, a na listi čekanja konstantno je više od 60 djece.

Podsjetimo, Općina je projekt „Izgradnja i opremanja matičnog dječjeg vrtića u Trnovcu Bartolovečkom” prijavila na natječaj iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, uspješno je prošao procjenu kvalitete Ministarstva znanosti i obrazovanja te su odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 1.146.726 eura, dok su ostala sredstva osigurana rebalansom općinskog proračuna.

Načelnica Verica Vitković istaknula je da su radovi počeli 10. listopada, u ugovorenim rokovima.

Ukupna vrijednost građevinskih radova je 3,8 milijuna eura, a procijenjena vrijednost cijelog dječjeg vrtića 5,6 milijuna eura, s PDV-om. Krenuli su radovi iskopa, odnosno temelji i vrtić će biti na povišenoj poziciji, s obzirom da je ovdje nizina i prilikom svake kiše stoji voda. Projektanti su predvidjeli da se vrtić podigne iznad razine i bit će minimalno u razini županijske ceste – kazala je načelnica.

Radovi na iskopu i utemeljenju trajat će još dva tjedna, a nakon toga uslijedit će betoniranje ploče, kako bi se moglo dalje nastaviti sa samom gradnjom.

Prema terminskom planu, radovi zasad teku uredno i vjerujemo da će u ugovorenom roku izgradnja biti gotova – naglasila je Vitković.

Novi dječji vrtić u naselju Trnovec bit će kapaciteta za 200 djece, što će riješiti glavninu problema smještaja djece u vrtić na području općine i biti velika pomoć mladim obiteljima, stoga načelnica Vitković ističe da nije riječ samo o financijski najvećem projektu, već o projektu od neizmjerne važnosti za budućnost općine Trnovec Bartolovečki. Uz načelnicu Vitković, u obilasku gradilišta dječjeg vrtića bili su i članovi Općinskog vijeća Ivan Sušec, Zdravko Hudler, Stjepan Mikulić i Krunoslav Božić.

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Regija

    Krenuli radovi na novom dječjem vrtiću u Općini Trnovec Bartolovečki

    U Trnovcu Bartolovečkom u tijeku je realizacija kapitalnog, za Općinu financijski najvećeg projekta, a to je dugoočekivana izgradnja novog dječjeg vrtića. Dio mališana trenutno polazi vrtić u Trnovcu u 47 godina starom montažnom objektu koji više ne udovoljava propisima i standardima te ga nije moguće renovirati ili dograđivati, dok 60-ak mališana polaze vrtiće u okolnim općinama i gradovima, a na listi čekanja konstantno je više od 60 djece. Podsjetimo, Općina […]

    today24/10/2024

    0%