play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

OPĆINA MARUŠEVEC Završeni radovi na uređenju pokosa i proširenju prometnice u Koretincu

Prošlog su tjedna završeni radovi na uređenju pokosa, zasjeka i oborinske odvodnje uz lokalnu cestu LC 25040 u Koretincu ukupne vrijednosti preko 145 tisuća eura, odnosno gotovo 1,1 milijun kuna.

Radovi koji su započeli ove godine bili su podijeljeni u dvije faze kako bi se u što kraćem vremenu proširila prometnica, uredila oborinska odvodnja, izgradio nogostup te potporni zid radi sprečavanja daljnje erozije tla.

Realizacijom projekta poboljšala se protočnost prometa i povećala sigurnost prometa vozila i pješaka, budući da se u neposrednoj blizini nalaze stambeni i sportski objekti te gospodarski subjekti u kojima radi velik broj stanovnika naše i susjednih općina. Osim ceste, uređen je i zemljani pokos radi poboljšanja ispunjavanja temeljnih zahtjeva mehaničke otpornosti i stabilnosti za cestu – pojašnjava načelnik Mario Klapša te dodaje kako Općina Maruševec u cilju ravnomjernog razvoja svih naselja značajne napore i sredstva ulaže u modernizaciju i unapređenje cestovne infrastrukture u svih pet mjesnih odbora.

Radovi na lokalnoj cesti u Koretincu završeni su krajem prošlog tjedna, a ugovorene je zahvate izvodila tvrtka Niskogradnja Veselnik nakon provedenih javnih nabava od strane investitora; Županijske uprave za ceste Varaždinske županije i Općine Maruševec koja je i pripremila projektnu dokumentaciju. Vrijednost izvedenih radova iznosi 145.226,48 eura, odnosno 1.094.208,91 kuna.

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Varaždin

    Sklopljen je ugovor za sadnju stabala u Varaždinu

    Grad Varaždin proveo je otvoreni postupak javne nabave velike vrijednosti za Nabavu i sadnju stabala i drvenastog grmlja na području grada Varaždina koji je bio objavljen u Elektroničkom oglasniku javne nabave i u Službenom listu EU početkom mjeseca kolovoza. U postupku javne nabave zaprimljeno je u mjesecu rujnu ukupno pet ponuda, a odabran je ponuditelj AGRINA-PAD d.o.o. iz Zagreba koji je dostavio ekonomski najpovoljniju ponudu sa cijenom ponude u iznosu […]

    today23/10/2024

    0%