play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Orači iz Varaždinske županije bez medalje na 20. Državnom natjecanju u oranju

Jučer je u Velikoj Gorici održano 20. Državno natjecanje u oranju. Na ovom jubilarnom natjecanju, snage u kategoriji ravnjaka i premetnjaka odmjerili su orači iz 13 županije. Na natjecanju su sudjelovali i predstavnici Varaždinske županije – Krunoslav Mužic u kategoriji premetnjaka i Vladimir Pocedulić u kategoriji ravnjaka. Natjecanje nije bilo nimalo lako te je veliki izazov za natjecatelje stvarala kiša koja je neumorno padala tijekom cijelog dana.

Prvo mjesto u kategoriji premetnjaka, na posljetku je osvojio Zrinko Miličić iz Osječko-baranjske županije, dok je u ravnjacima najbolji bio Saša Višak iz Koprivničko-križevačke županije. Pobjednici ovogodišnjeg državnog natjecanja će Hrvatsku predstavljati na Savjetom natjecanju u oranju koje će se održati u Češkoj. Državni tajnik pri Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i šumarstva, Tugomir Majdak, također je naveo kako će u rujnu 2026. godine, Hrvatska biti domaćin Svjetskog natjecanja u oranju koje će se održati u Osijeku.

Iako se naši predstavnici nisu plasirali među prva tri mjesta, podrška navijača nije izostala. Unatoč izazovima i kišnom vremenu, navijači su ponosno bodrili svoje predstavnike te su ujedno pripremili fina tradicijska jela varaždinskog kraja koja su podijelili sa ekipama iz ostalih županija.

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Varaždin

    26. Špancirfest – pozitivne brojke kao odraz još jednog uspješnog izdanja

    Ovogodišnji Špancirfest nastavio je kontinuitet rasta i uspjeha i učvrstio status najvećeg i najpopularnijeg uličnog festivala u Hrvatskoj. U svom 26. izdanju opravdao je sva očekivanja kako organizatora tako i brojnih posjetitelja kojih je prema procjenama PU varaždinske i Turističke zajednice grada Varaždina bilo na razini prošlogodišnje rekordne godine, oko 330 tisuća. Oboreni su i neki dosadašnji rekordi. Koncert ovogodišnjeg headlinera Baby Lasagne pratilo je 25 tisuća špancirera čime je […]

    today30/09/2024

    0%