play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Održano 8. natjecanje vatrogasaca Varaždinske županije

Na stadionu „Sloboda“ u Varaždinu prošle je nedjelje održano 8. natjecanje vatrogasaca Varaždinske županije koje uz pomoć pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava organizirala Vatrogasna zajednica Varaždinske županije.

Operativni vatrogasci i odrasli članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Varaždinske županije stariji od 16  godina bili su svrstani u 5 natjecateljskih kategorija u muškoj i ženskoj konkurenciji (muški A, muški B, žene A, muški B te profesionalne vatrogasne postrojbe B).

 

Na natjecanju je nastupilo 59 natjecateljskih odjeljenja iz 33 DVD-a te Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina koja je činilo preko 600 natjecatelja i njihovih voditelja iz 6 vatrogasnih zajednica gradova te 11 vatrogasnih zajednica općina s područja Varaždinske županije. S vatrogasnim sucima, voditeljstvom natjecanja i tehničkim osobljem na stadionu SRC Sloboda postavljene zadatke je obavljalo oko 700 vatrogasaca. Nakon ceremonije otvaranja natjecanja na natjecateljskim terenima kroz vježbu s VMŠ (vatrogasna motorna štrcaljka) te  štafetnu utrku na 400m s preprekama počela je prava borba s vremenom i drugim natjecateljskim odjeljenjima ne bi li izborili pravo natupa na 9. Državnom natjecanju vatrogasaca koje će se održati tijekom 2025. godine. Tijekom dana brojna publika s tribina je došla podržati svoje favorite.

 

Najbolji po kategorijama bili su:

 

  • muški A – 1. DVD Šćepanje, 2. DVD Donji Kneginec, 3. DVD Ludbreg
  • žene A – 1. DVD Šćepanje, 2. DVD Donji Kneginec, 3. DVD Ludbreg
  • muški B – 1. Šćepanje, 2. DVD Varaždin, 3. DVD Novi Marof
  • žene B – 1. DVD Biškupec, 2. DVD Leskovec, 3. DVD Šćepanje
  • profesionalne vatrogasne postojbe B – 1. JVP Grada Varaždina

 

Svečano proglašenje rezultata i zatvaranje natjecanja uveličali su Anđelko Stričak, župan Varaždinske županije, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki, počasni predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Zvonko Biškup, predstavnik Gradske vatrogasne zajednice Varaždin Radovan Martinec te kontrolor natjecanja Vlado Brlečić. Uz njih na zatvaranju natjecanja sudljelovali su i načelnici  općina – iz Petrijanca Željko Posavec,  Brezničkog Huma Zoran Hegedić i Jalžabeta Rajko Solar.

Anđelko Stričak i Lovro Lukavečki su s predsjednikom Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljkom Vukalovićem i županijskim vatrogasnim zapovjednikom Željkom Nagyom dodijelili osvojene medalje i zahvalnice za sudjelovanje, a najboljima i zaslužene pokale.

 

Foto: FB VZVZ

 

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Regija

    Održano 8. natjecanje vatrogasaca Varaždinske županije

    Na stadionu „Sloboda“ u Varaždinu prošle je nedjelje održano 8. natjecanje vatrogasaca Varaždinske županije koje uz pomoć pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava organizirala Vatrogasna zajednica Varaždinske županije. Operativni vatrogasci i odrasli članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Varaždinske županije stariji od 16  godina bili su svrstani u 5 natjecateljskih kategorija u muškoj i ženskoj konkurenciji (muški A, muški B, žene A, muški B te profesionalne vatrogasne postrojbe B).   Na natjecanju […]

    today24/09/2024

    0%