play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Održana tradicionalna akcija „Sigurno u školu s HAK-om“

Danas je u organizaciji Hrvatskog autokluba i uz potporu Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije te PU varaždinske u dvorani VI. Osnovne škole u Varaždinu održana tradicionalna akcija “Sigurno u školu s HAK-om”.

Akciju su podržali i predsjednik Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije Zvonimir Sabati, pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Darko Majhen, policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu u Postaji prometne policije Varaždin Dražen Serini, predstavnica Grada Varaždina Snježana Galić Grozaj te predstavnik HAK-a Tomislav Pintek, voditelj Autoškole Autoklub Varaždin 2.

Predsjednik Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije Zvonimir Sabati je naznačio kako je najvažniji cilj ove akcije osigurati da najmlađi sudionici u prometu budu što sigurniji.
Sedmi puta nalazimo se na početku školske godine s prvašićima. Ove godine smo u VI. osnovnoj školi Varaždin. Imamo ukupno 8 škola koje ćemo obići, pet škola iz grada i tri iz okolnih mjesta; Osnovna škola Sračinec, s posebnim naglaskom na VI., V., IV., VII. i II. osnovnu školu. Uglavnom, to se već godinama radi, a dijele se promotivni materijali za prvašiće. Jednako tako, ovdje se pokazuje i kretanje po prometnicama zbog sigurnosti, a to je prije sve indikativna namjera. Želja nam je doista, da već od malih nogu počnemo pripremati prvašiće za sigurno uključivanje i kretanje u prometu. Drago nam je da se u ovu edukativnu akciju uključuju i roditelji– rekao je Sabati.

Dražen Serini iz PU varaždinske je naglasio kako policija svake godine prilikom početka školske godine pojačano pokriva sve prometnice u zonama škola s ciljem da se zaštite djeca u prometu.
Najčešći prometni prekršaji koje djeca čine u blizini škole su nepropisno prelaženje preko ceste i neki prekršaji koje zapravo čine roditelji, a to je prijevoz djece. Dakle, djeca nisu smještena u sjedalicama i nisu pravilno vezana. Kako bi djeca išla sigurno do škole, bitno je osigurati da budu zaštićena na pješačkim prijelazima. Tu je najveća uloga policije koju smo postavili u zonama škola. Nadziremo promet, nadziremo kretanje brzina i prijevoz djece. Savjet roditeljima je da češće idu sa svojom djecom prema školi, da ih prate do škola, da im pokažu pravilno i uzorno ponašanje jer djeca najčešće uče po nekim lošim postupcima roditelja tako da je vrlo bitno da djeca nauče pravilan i siguran put do škole uz pomoć svojih roditelja – rekao je Serini.

Predstavnica Grada Varaždina Snježana Galić Grozaj je naznačila važnost ovakvih akcija.
Ovakve vrste edukacija odnosno akcija od iznimne su važnosti za djecu koja pohađaju školu, a svima nam je cilj da se događa što manje nesreća u prometu. Koristim priliku da pohvalim ovakve inicijative te apeliram na sve vozače, ali i na djecu, odnosno učenike da maksimalno poštuju prometne propise – rekla je Galić Grozaj.

Tomislav Pintek iz HAK-a je istaknuo kako se ovom akcijom želi educirati djecu da nauče kako se prelazi preko zebre bez policajca, bez semafora i slično.
Akcija je prvenstveno namijenjena prvašićima koji se prvi puta samostalno susreću s cestom, a nisu svjesni opasnosti koje im prijete. Ova akcija se provodi već više od pedeset godina na razini cijele Hrvatske, ali ne samo ovakva akcija nego i niz drugih. Akcija se provodi u prvom ili drugom tjednu nove školske godine, a obzirom da je promet u današnje vrijeme intenzivan i brz, cilj nam je da spriječimo i upozorimo na moguće nezgode. Akcija je prvenstveno namijenjena prvašićima koji se prvi puta samostalno susreću s cestom, a nisu svjesni opasnosti koje im prijete. Zato i organiziramo ovakvu vrstu akcije da im pomognemo – rekao je Pintek.

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Sport

    Utrke s ciljem u Novom Marofu – promocija aktivnog turizma

    Atletski klub Varaždin i ove godine u suradnji s Gradom Novim Marofom i Turističkom zajednicom grada Novog Marofa organizirao je brdski maraton, utrku od 42 kilometra od Ivanca do Novog Marofa, koja je bila i državno prvenstvo. Uz nju su održane i utrke na 14 kilometara Fun&Pain trail od Završja Podbelskog do Marofa te za one malo manje spremne i rekreativce sad već i 2. Marofski Mini Trail dužine 5 […]

    today31/05/2021 77

    0%