play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio svjetske juniorske prvake u atletici Janu Koščak i Roka Farkaša iz Varaždina

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je danas svjetske juniorske prvake u atletici Janu Koščak i Roka Farkaša iz Varaždina, koji su na nedavno održanom Svjetskom juniorskom prvenstvu u atletici u Limi osvojili zlatne medalje.

Jana Koščak osvojila je zlatnu medalju u sedmoboju, što je veliki uspjeh jer Hrvatska nije imala takav rezultat na Svjetskom juniorskom prvenstvu u atletici već 10 godina, dok je Roko Farkaš pobijedio u skoku u dalj skočivši 8.17 metara čime je srušio 38 godina star nacionalni rekord. Jana Koščak i Roko Farkaš članovi su Atletskog kluba „Sloboda“ iz Varaždina.

Na sastanku u Uredu predsjednika Republike bili su i predsjednik Kluba Stjepan Smernjak, trener Kluba i Janin otac Patrik Koščak, član Zajednice športskih udruga Grada Varaždina Esad Garibović te gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj. Predstavnici Atletskog kluba „Sloboda“ istaknuli su fantastičan uspjeh mladih varaždinskih atletičara, čemu svjedoči i činjenica da je od dvanaest Hrvata koji su sudjelovali na Svjetskom prvenstvu u Limi – petero iz Varaždina.

Trener Atletskog kluba „Sloboda“ Patrik Koščak kazao je da Hrvatska može biti ponosna na svoje rezultate u atletici jer je po uspješnosti i ostvarenim rezultatima druga nacija u Europi, dok je u svijetu ispred Hrvatske osam država, među kojima su SAD, Jamajka i Kenija – tradicionalno atletske zemlje. Na sastanku se razgovaralo i o uvjetima u kojima treniraju mladi atletičari u Varaždinu, a gradonačelnik Grada Varaždina najavio je kako će se, za potrebe njihovih treninga, zamijeniti atletska staza na stadionu koja je već u vrlo lošem stanju.

Čestitajući Jani i Roku na osvojenom zlatu u atletici, predsjednik Milanović rekao je kako je njihov rezultat i uspjeh velik i za Varaždin i za Hrvatsku te izrazio nadu da ćemo ih u budućnosti gledati i na Olimpijskim igrama.

Uz predsjednika Milanovića bio je povjerenik Predsjednika Republike za sport Tomislav Paškvalin.

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Obrazovanje

    Potpisani ugovori: za 30-ak dana počinje dogradnja i rekonstrukcija Osnovne škole Ivanec

    Za 30-ak dana počinju radovi na dogradnji i rekonstrukciji Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu, čime konačno počinje realizacija ulaganja na koje se čekalo 20-ak godina. U prisustvu župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka i gradonačelnika Grada Ivanca Milorada Batinića, ugovor za izvođenje radova vrijedan 3.135.372,45 eura je ravnatelj Osnovne škole Ivanec Damir Jagić potpisao sa Slavkom Kišičekom iz tvrtke MIPCRO d.o.o., koja je izabrana kao najpovoljnija u postupku javne […]

    today31/07/2024 20

    0%