play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Obilježena 33. obljetnica postrojavanja prve naoružane postrojbe 104. brigade ZNG Varaždin

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod križa i spomen ploče, kao i prigodnim druženjem u Zeledvoru, u subotu, 14. rujna 2024. godine obilježena je 33. obljetnica postrojavanja prve naoružane postrojbe 104. brigade ZNG Varaždin.

Svečanost je održana u organizaciji Općine Petrijanec i suorganizaciji Udruge pripadnika 104. brigade ZNG Varaždin. Sve prisutne je prigodnim govorom pozdravio načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec i predsjednik Udruge 104. briga Tihomir Hozmec.

Ovo je već 33. obilježavanje postrojavanja i mobilizacije koja je bila upravo ovdje u Zelendvoru. Jako dobro surađujemo s Udrugom i mogu najaviti da kao općina pripremamo imenovanje nekih novih ulica u Zelendvoru, pa će i 104. brigada tom prilikom dobiti svoju ulicu. Ovakva obilježavanja prilika su da se s ponosom, pijetetom i posebnom zahvalnošću prisjećamo se svih hrvatskih branitelja koji su svoje živote utkali u temelje samostalne i suverene Republike Hrvatske, svih ranjenih i nestalih prijatelja, ali i njihovih obitelji čije nevidljive rane i bol koja ne jenjava svih ovih godina možemo samo pokušati razumjeti – kazao je Željko Posavec.

Naša udruga je osnovana 2006. godine, kako bi promicali i čuvali vrijednosti Domovinskog rata te čuvali uspomenu na naše poginule. Danas imamo oko 180 članova. Sad nam slijedi obilježavanje oslobađanje Varaždina 22. rujna, pa ćemo 12. listopada, na godišnjicu odlaska naše prve pješačke bojne na zapadnoslavonsko ratište obići sva spomen obilježja koja je naša udruga na tom području postavila, a potom ćemo obilježiti i pad Vukovara – kazao je Tihomir Hozmec.

Nakon postrojavanja, pripadnici Udruge i uzvanici zaputili su se do križa i spomen ploče u Zelendvoru, kako bi obilježili obljetnicu te položili vijence i zapalili svijeće. Predsjednik Udruge pripadnika 104. brigade ZNG Varaždin Tihomir Hozmec istaknu je da je za vrijeme Domovinskoga rata 30 pripadnika brigade izgubilo život diljem Hrvatske, pri čemu najviše u zapadnoj Slavoniji, njih 22.

 

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Razno

    Voćansko Jurjevo – Jura pohodi Voću u nedjelju 23. travnja

    U nedjelju je blagdan sv. Juraja, koji se u narodnim običajima diljem Lijepe naše uvijek radosno i posebno obilježava. U narodu je oduvijek Jura zeleni simbol proljeća, novog života, novog ciklusa u prirodi te je zbog toga bio jedna od omiljenih voćanskih običaja, veseli i živopisni. Prošle je godine po prvi puta na Voći oživljen ovaj običaj, od strane članova KUD-a  Voća - pohod Jure Zelenoga kroz voćanski kraj! Tako […]

    today19/04/2023 128

    0%