play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Vatrogasci iz Varaždinske županije pomažu gasiti požare po Dalmaciji

Četrnaest vatrogasaca i jedna vatrogaskinja iz Varaždinske županije upućeni su jučer u Dalmaciju kako bi pomogli u gašenju požara koji ugrožavaju to područje.

Tim čine vatrogasci iz Ivanca, Novog Marofa, Varaždinskih Toplica, Leskovca, Kneginca Gornjeg, Varaždinbrega i Lužana Biškupečkog. Njima se pridružila i vatrogaskinja iz Lužana Biškupečkog. Na teren su krenuli s tri vatrogasna vozila: šumskim vozilom DVD-a Ivanec, autocisternom DVD-a Novi Marof te kombijem DVD-a Kneginec Gornji.

Prema zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika, svi su upućeni na ispomoć zbog velike prijetnje koju požari predstavljaju za ljudske živote, imovinu i okoliš u Dalmaciji. Po dolasku, vatrogasci i vozila će biti smješteni u Vatrogasnom centru u Vučevici. Odatle će, ovisno o situaciji i potrebama na terenu, biti raspoređeni na različite požarišne lokacije gdje će sudjelovati u gašenju i saniranju požara.

Ova intervencija dio je šire suradnje i koordinacije između različitih vatrogasnih jedinica u Hrvatskoj, koje se udružuju kako bi se što učinkovitije suprotstavile požarima koji su tijekom ljetnih mjeseci česta pojava u priobalnim područjima. Angažman vatrogasaca iz sjeverne Hrvatske dodatno pokazuje solidarnost i spremnost na zajedničko djelovanje u kriznim situacijama.

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Varaždin

    Potpisan novi kolektivni ugovor za Dječji vrtić “Varaždin” – veće plaće svim djelatnicima

    U svečanom salonu Gradske vijećnice u četvrtak je potpisan Kolektivni ugovor za radnike u predškolskoj ustanovi Dječji vrtić „Varaždin“. Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj, predsjednik Republičkog sindikata radnika Ivan Majdak i ravnateljica Dječjeg vrtića Varaždin Helena Vidović. Potpisivanju su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika i saborski zastupnik Miroslav Marković, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Danijela Vusić te članice pregovaračkog odbora sindikata Marina Babić, Gordana Horvat, Martina Kosec, […]

    today19/09/2024 4

    0%