play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Vokalni sastav A capella iz Sračinca predstavlja Varaždinsku županiju na državnoj smotri

Na 20. susretu zborova malih vokalnih sastava koji se protekle nedjelje, 16. lipnja održao u Novom Marofu, Vokalni sastav “A capella” iz Sračinca ponovo je izborio plasman na državnu smotru.

Vokalni sastav A CAPELLA je počeo s radom 2014. godine želeći obnoviti muziciranje zborskog pjevanja po čemu je Kulturno umjetničko društvo “Zavičaj” iz Sračinca bilo poznato. Sastoji se većinom od pjevača koji su u počecima djelovanja zbora bili njegovi članovi, a želja im je svojim pjevanjem zainteresirati nove pjevače kako bi iz vokalne skupine prerasli ponovo u kvalitetan zbor.

U svom repertoaru imaju razne pjesme narodnog, svjetovnog i vjerskog izričaja. Vokalna skupina Acapella višestuko je nagrađivana na državnim smotrama malih vokalnih sastava pa su tako i prošle godine predstavljali Varaždinsku županiju na državnoj smotri malih vokalnih sastava u Đurđevcu gdje su za svoju izvedbu osvojili najveći broj glasova selektora i osvojili zlatnu plaketu. Ocjena je to napretka i kvalitete rada samih pjevača, a koje uspješno vodi maestra Janja Knapić Omranloo.

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Kultura

    U Maruševcu obilježena 125. obljetnica rođenja književnika Gustava Krkleca

    Već 25 godina zaredom Maruševčani slave rođendan svom omiljenom pjesniku i sumještanu Gustavu Krklecu. Sve je započelo 1999. godine kad su članovi Udruge prijatelja dvorca Maruševca odlučili iz zaborava izvući ime jednog od svakako najvećih hrvatskih pjesnika i književnika 20. stoljeća, Gustava Krkleca i to obilježavanjem njegovog 100-tog rođendana. U suradnji s mr.sc. Ernestom Fišerom, predsjednikom Ogranka Matice hrvatske Varaždin i financijsku podršku Općine Maruševec, na obiteljskoj kući Krklečevih u […]

    today29/06/2024 10

    0%