play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Promocija slikovnice “Kak je negdar bilo”

U knjižnici Osnovne škole Petrijanec 13. lipnja održana je promocija slikovnice “Kak je negdar bilo”, nastale u sklopu projekta iz građanskog odgoja i obrazovanja.

Kroz niz aktivnosti koje su se provodile tijekom školske godine učenici su upoznali stare običaje, kulturu i nekadašnji način življenja. Ostvarena je suradnja s udrugama i pojedincima koji njeguju tradiciju: Gradskim muzejom Varaždin, Udrugom Petrajski kurent, Udrugom žena Preslica, Anđelom Cvetko i Nadom Pintarić, članicama Udruge umirovljenika Općine Petrijanec te Zoranom Koširom, članom Lovne jedinice Zelendvor.

Projekt je započeo intervjuom s gospođom Nadom Pintarić. Druženjem i razgovorom s bakom Nadom koja se kroz priče nakratko vratila u svoje djetinjstvo, zabilježene su sličice i anegdote o nekadašnjem skromnom životu petrijanečkog čovjeka. Te su priče, kao i saznanja stečena kroz aktivnosti, pretočene u slikovnicu pod nazivom “Kak je negdar bilo”. Glavni lik ovog djela je baka Nada koja svojoj unuci priča priče o zajedništvu, obitelji i vrijednostima koje polako padaju u zaborav.

Slikovnicu su napisale i ilustrirale učenice: Leona Mavrić, Sara Kumer Hranjec, Klara Švoger, Lana Potočnjak, Jana Klaneček, Ela Marčec, Eva Švetak Kovačić i Dora Tomašek. Mentori učenicima su Mihael Bađun, Ines Krobot i Jelena Bek, a tekst je lektorirala Martina Škrinjar. Troškove projekta i tiska slikovnice financijski su podržale Varaždinska županija i Općina Petrijanec.

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Sport

    Sudjelujte u 3. humanitarnoj utrci grada anđela i pomozite „Utočištu Sveti Nikola“!

    Varaždinom će se ponovo trčati s humanitarnim ciljem na umu – u subotu, 14. svibnja, sa startom u 11 sati održat će se 3. humanitarna utrka grada anđela, pod pokroviteljstvom Grada Varaždina. Idejni začetnik utrke, Damir Habijan, izrazio je zadovoljstvo što se već treću godinu, kontinuirano održava utrka kojoj je cilj pomoći. „Ove godine sredstva koja ćemo prikupljati bit će za varaždinski Dom za žrtve obiteljskog nasilja „Utočište Sv. Nikola“. […]

    today13/04/2022 167

    0%