play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Otkrijte Varaždin uz besplatne tematske ture pod vodstvom vodiča

U program Ljeta u Varaždinu tradicionalno su se uključili članovi Društva turističkih vodiča i pratitelja Varaždin. Subotama od 10 do 11 sati varaždinski vodiči organiziraju besplatna tematska vođenja koja svim zainteresiranim građanima i turistima omogućuju da bolje upoznaju bogato varaždinsko kulturno-povijesno nasljeđe, ali i zanimljivosti i crtice iz gradskog života.

Kroz 12 subota bit će obrađene različite teme poput baroka u Varaždinu, varaždinskih muzeja, gradskih pjesnika, poznatih stanara i to pod vodstvom licenciranih vodiča koji su odlični poznavatelji prošlosti, ali i upućeni u sve aspekte i specifičnosti gradskog života, vješti su u pripovijedanju i kreativni u prezentaciji.

Prva tematska tura na rasporedu je u subotu, 1. lipnja, a okupljanje će svih 12 subota sve do 17. kolovoza biti u isto vrijeme i na istom mjestu – u 10 sati ispred Gradske vijećnice.

Raspored tematskih tura u organizaciji Društva turističkih vodiča i pratitelja Varaždina:

1.6. Ivanu Padovcu s ljubavlju
8.6. Barok u Varaždinu
15.6. Tragom Habsburgovaca
22.6. I to je Varaždin voilà!
29.6. Susjedi
6.7. Grad anđela
13.7. Krug oko parka
20.7. Poznati stanari Varaždina
27.7. Varaždin u zagrljaju glazbe
3.8. Varaždinski muzeji od 1925. do danas
10.8. Šetnja s Vatroslavom Jagićem
17.8. Varaždinski pjesnici

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Razno

    Donacija Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Ukrajina za raseljene osobe

    Voditeljica Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Ukrajina Zdravka Bušić jučer je u pratnji saborske zastupnice Nadice Dreven Budinski boravila u Varaždinskim Toplicama u znak podrške raseljenim osobama iz Ukrajine. U pratnji župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka te njegove zamjenice Silvije Zagorec obišle su kolektivni smještaj Dom 2 i predale donacije prikupljene sukladno trenutnim potrebama i u koordinaciji s Crvenim križem Varaždinske županije. Župan ih je informirao o trenutnom broju raseljenih […]

    today24/03/2022 390

    0%