play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Varaždinski maturanti tradicionalno otplesali quadrillu

Posljednji dan Maturantike 2024. kojom obilježavaju kraj svog srednjoškolskog obrazovanja, 454 maturanata iz varaždinskih srednjih škola otplesalo je u petak točno u podne na Kapucinskom trgu tradicionalni ples quadrillu.

Maturanti su plesom poslali poruke mira i zajedništva, a podržali su ih i na tome im čestitali predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki u ime Grada Varaždina te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek u ime Varaždinske županije.

Za plesnu obuku maturanata bio je zadužen Plesni klub D&D Varaždin, a majice i kišobrane osigurali su Grad Varaždin i Varaždinska županija.
Varaždinski maturanti imaju jedan od najkompletnijih programa dana maturanata u Hrvatskoj, organizatori su se zaista potrudili, od mimohoda, odabira naj odore, partyje uz D.J.-a u Parku mladih, ovog plesa, i siguran sam da uživaju. Uvijek mi se probudi nostalgija kad ih gledam i prisjetim se svojih maturantskih dana. Pozivam ih da ih provedu civilizirano, da ne ometaju funkcioniranje grada, ali da se provesele i zabave jer ovo je kruna njihovog srednjoškolskog obrazovanja – rekao je Lovro Lukavečki.

Čestitam svim maturantima i želim svima onima koji su se odlučili ići na tržište rada da što prije pronađu željeno zaposlenje i da ostanu u Hrvatskoj, a onima koji nastavljaju svoje školovanje, puno uspjeha na visokim učilištima. Trodnevni program koji smo za njih svi zajedno organizirali je na visokoj razini i vjerujem da će ove dane pamtiti cijeli život – kazao je pročelnik Huđek.

Ples su popratili brojni građani, članovi obitelji i prijatelji te ih nagradili pljeskom.

Sedmu godinu zaredom Maturantiku zajednički organiziraju Grad Varaždin, Varaždinska županija i PU varaždinska, zajedno s partnerima Koncertni ured Varaždin, Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin i Školski sportski savez Varaždinske županije, uz podršku Savjeta mladih Grada Varaždina i Savjeta mladih Varaždinske županije.

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Razno

    Gotovo 300 biciklista bicikliralo na 6. biciklijadi Općine Maruševec

    Na startu 6. biciklijade Općine Maruševec prošle subote dobre atmosfere nije nedostajalo, čemu su doprinijeli brojni biciklisti sa šireg maruševečkog područja. Okupljanje zaljubljenika u pedaliranje započelo je oko podneva na igralištu Gmajna u Čalincu, prigodnim mjerenjem tlaka i šećera u krvi od strane volontera Gradskog društva Crvenog križa Ivanec. Uzbuđenje je bilo na vrhuncu sve do 13 sati kada su članovi Kuburaške udruge Maruševec označili početak bicikliranja. Vesela karavana na […]

    today19/06/2023 56

    0%