play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Općina Maruševec potiče poljoprivrednu proizvodnju

 

Općina Maruševec je i ove godine omogućila poljoprivrednicima prijavu projekata za sufinanciranje kroz “ Program potpora u poljoprivredi Općine Maruševec za razdoblje 2023.- 2025. godine“.

-Radi se o financijskoj pomoći kroz koje Općina Maruševec građanima poljoprivrednicima izlazi u susret u cilju povećanja konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava i porasta dostupnosti raspoloživih sredstava iz EU fondova što će doprinijeti povećanju konkurentnosti gospodarskog sektora i razvoju poslovanja na području Općine – naglašava načelnik Mario Klapša te dodaje da je za tu namjenu u općinskom proračunu osigurano 16 tisuća eura.

Potpore se dodjeljuju za sufinanciranje troškova kupnje nove poljoprivredne opreme i mehanizacije, gospodarskih strojeva i sitnog inventara (Mjera 1), kao i za sufinanciranje izrade natječajne i projektno-tehničke dokumentacije poljoprivrednim gospodarstvima s područja Općine Maruševec koji posluju u sektoru primarne poljoprivredne proizvodnje (Mjera 2).

Prihvatljivi su troškovi nastali tijekom 2024. godine i najduže u roku od devet mjeseci od potpisa Ugovora o dodjeli potpore male vrijednosti.

Općina Maruševec poziva poljoprivrednike da se posjete Internet stranice Općine Maruševec gdje se nalaze svi potrebni dokumenti za prijavu ili da se jave u Jedinstveni upravni odjel za dodatne informacije oko prijava.

Rok za prijavu projekata iz Mjere 1 je 19. lipnja, a za Mjeru 2 30. studenoga ove godine.

 

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Obrazovanje

    Župan Stričak i načelnica Vitković obišli škole u Šemovcu i Trnovcu u koje su u proteklom razdoblju uložena značajna sredstva

    Povodom završetka školske godine, Osnovna škola Šemovec u četvrtak je bila domaćin Jumicara, edukacije pod nazivom „Program prometne kulture za najmlađe”, na kojoj su se, osim domaćina, okupili i učenici osnovnih škola u Šemovcu, Trnovcu, Jalžabetu i Knegincu. Osim toga, u posjet općini tom je prilikom stigao i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji je zajedno s načelnicom Općine Trnovec Bartolovečki Vericom Vitković i ravnateljicama osnovnih škola u Šemovcu i […]

    today21/06/2024 9

    0%