play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Općina Trnovec Bartolovečki: Strogo smo protiv iskorištavanja životinja

Posljednjih su dana mještani općine Trnovec Bartolovečki i okolnih mjesta diljem općine mogli vidjeti plakate za najavu dolaska cirkusa u Trnovec Bartolovečki.

Radi se o cirkusu Candy, a kako ističu iz Općine, cirkus nije tražio nikakvu suglasnost za nastup na području općine. – U Općinu nije stigao nikakav zahtjev za nastup, a moram napomenuti i da, ukoliko će i tražiti, njihov zahtjev će biti odbijen – poručila je trnovečka načelnica Verica Vitković.

Naime, radi se o cirkusu koji u svojima točkama koristi životinje, a u Hrvatskoj je zakonom zabranjen nastup i domaćih i divljih životinja. Jedino je dopušteno držanje i nastupanje domaćih životinja, ali samo u svrhu prikazivanja onih ponašanja koje životinje prirodno iskazuju.

– Mi kao Općina, i ja kao načelnica, strogo smo protiv iskorištavanja životinja u svrhu zabave i nikada ne bismo izdali dozvolu za cirkuske nastupe koji koriste životinje. To je neljudski i zakonom je zabranjeno – strogo je poručila načelnica Vitković.

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Obrazovanje

    Udruga Zipka obilježila Međunarodni dan obitelji

    Zipka, Udruga udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije jučer je, 15. svibnja u suradnji s Varaždinskom područnom službom Obiteljskog centra na vanjskim terenima kod Graberja u Varaždinu organizirala obilježavanje Međunarodnog dana obitelji. Istaknuvši važnost udomiteljskih obitelji, Marija Igrec, predsjednica Udruge Zipka, naglasila je glavnu poruku ovog događaja - svako dijete treba obitelj i svako dijete zaslužuje odrastati u ozračju obitelji. - Članovi udomiteljskih obitelji najčešće nisu vezani krvnim vezama, […]

    today16/05/2024 6

    0%