play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Poziv SDP-a na organizirani odlazak autobusima na prosvjede na Markovu trgu u Zagrebu

Danas je SDP Varaždinske županije organizirao konferenciju za novinare na temu „Prosvjed na Markovu trgu: DOSTA JE!”. Kako je rečeno na konferenciji, SDP kao stožerna stranka oporbe, organizirat će prijevoz autobusima za sve one koji žele ići na prosvjed u Zagreb.

– Pozivam sve koji razumiju da je otpor jedino što nam u ovom trenutku preostaje, u trenutku kada je stanje u pravosuđu, obrazovanju, zdravstvu, zapravo u svim područjima takvo, da nam u gospodarstvu ili u upravi kradu. Da u zdravstvo ulažemo ogroman novac, a sustav nikako da se posloži. Da nam u obrazovanju učitelji ne mogu izaći na kraj s jedne strane pritiskom roditelja, a s druge strane s neuređenim sustavom – istaknula je  predsjednica SDP-a Varaždinske županije Barbara Antolić Vupora, ustvrdivši da je posljednji slučaj vezan uz imenovanje Turudića doveo do toga da je i pravosuđe jednostavno klonulo.

– Klonulo je pred sustavom koji se zove HDZ. Zato svi mi, zajedno uz tihu većinu, moramo pružiti otpor. Uzimaju budućnost nama i našoj djeci. I zato ćemo pokušati učiniti sve što možemo, a to je da pružimo otpor i organiziramo prosvjed. Tražimo izbore i tražimo promjenu, tražimo pravo na dostojanstven život i uređenu državu – zaključila je Antolić Vupora.

Svi zainteresirani građani koji žele ući organizirano autobusima u Zagreb na prosvjede mogu se javiti pozivom na broj 042 / 213 165. Potpredsjednik SDP-a Varaždinske županije Željko Posavec istaknuo je da posljednjih tjedana dobivaju sve više poziva nestranačkih ljudi koji se žele uključiti u prosvjede.

– Dosta je bilo nepotizma i afera koje se nižu posljednjih mjeseci jedna za drugom. Ova posljednja s Turudićem dodatno nas je potaknula da poručimo da ima mjesta i nade za Hrvatsku. Izbor na sljedećim izborima bit će ili Hrvatska ili HDZ. Nemamo više vremena za čekanje. Moramo poručiti našim umirovljenicima da ih čeka bolja zlatna dob, našem obrazovanju da više neće biti zadnja rupa na svirali i da neće biti oni kojima će se najmanje podizati koeficijenti i konačno, moramo poručiti našim građanima da će živjeti bolje – rekao je Posavec.

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Regija

    Učenici trećih razreda s područja Općine Maruševec ovog tjedna pohađali školu plivanja

    Općina Maruševec se i ove godine uključila u financiranje Škole plivanja na Gradskim bazenima Varaždin za učenike trećih razreda Osnovne škole Gustav Krklec i područnih škola Druškovec i Greda-Jurketinec. Školu plivanja za učenike sve tri škole na svom području, u Čalincu, Druškovcu i Gredi, Općina Maruševec u potpunosti financira na Gradskim bazenima Varaždin, a ove ju je školske godine od 16. do 20. rujna polazio 41 učenik trećih razreda. Nakon […]

    today21/09/2024 6

    0%