play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Ljubomiru Kerekešu dodijeljena nagrada na festivalu duodrame u Sjevernoj Makedoniji

Hit komedija Kerekesh Teatra „Beba“ protekli je vikend sudjelovala na 2. Internacionalnom festivalu duodrame „Branko Gorčev“ u Sjevernoj Makedoniji. Za nastup na festivalu, predstavu je odabrala selektorica festivala, glumica Mirjana Popovska Ristov, dok je o nagradama odlučivao stručni žiri glumaca u sljedećem sastavu: Robert Ristov, Vasil Zafirchev i Selpin Kerim.

Nagrada za najbolju mušku ulogu pripala je Ljubomiru Kerekešu, za ulogu soboslikara u predstavi “Beba”, “zbog neposredne glumačke ekspresije u građenju uloge i zbog vještog vladanja žanrom komedije”. Festival duodrame Branko Gorčev održao se u Sjevernoj Makedoniji, točnije gradu Negotino, od 10. do 13. svibnja 2023. godine.

 

Nakon Negotina, Kerekesh Teatar svoj je put nastavio prema Iloku. Ondje je, u nedjelju navečer, 14. svibnja 2023. godine, u Slovačkom domu, svečano otvoren 30. Festival glumca. Jubilarno izdanje festivala otvorila je predstava Kerekesh Teatra „Beba“ koja je jedna od 15 predstava u konkurenciji za ovogodišnje festivalske nagrade. Izbornik ovogodišnjeg festivala je glumac Zijad Gračić, a festival traje do 21. svibnja.

Za sve željne smijeha i veselja na domaćem terenu, predstava „Beba“ svoju će jubilarnu 50. izvedbu imati 9. lipnja na ljetnoj pozornici Arene Varaždin. Predstava će biti izvedena u sklopu manifestacije 9. Varaždinske kazališne večeri koje će se održati od 7. lipnja do 11. lipnja 2023. godine. Ulaznice možete kupiti u sustavu Entrio, u Varaždinu u Ghetaldus optici u Gajevoj i Optujskoj ulici, suvenirnici na Korzu, TisakMedia u Kukuljevićevoj ulici ili online.

 

 

 

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Regija

    Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac obišla Špancirfest

    U društvu župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka, njegove zamjenice Silvije Zagorec, gradonačelnika grada Varaždina dr.sc. Nevena Bosilja, predsjednika Županijske skupštine dr.sc. Josipa Križanića, saborske zastupnice Nadice Dreven Budinski, pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Mladena Jakopovića, direktorice Turističkog ureda TZ grada Varaždina Jelene Toth i direktora Turističke zajednice Varaždinske županije Mirana Bojanića Morandinija Špancirfest je obišla ministrica turizma i sporta dr.sc. Nikolina Brnjac koje je pritom pohvalila organizaciju […]

    today27/08/2021 111

    0%