play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Odobren novi projekt “Izgradnja rotacijskog parkinga kod groblja u Petrijancu”

U sklopu mnogih prijavljenih projekata nastavljaju se radovi na mjesnom groblju u Petrijancu te se ulaže u proširenje postojećeg parkirališta uz grobnu kuću. Podsjetimo Općina Petrijanec kupila je parcele do groblja koje će omogućiti novo parkiralište i daljnje proširenje groblja.

Postojeći kolni prilaz s neuređenim parkiralištem ima kapaciteta do 20-tak osobnih vozila uz ogradu groblja. U većinskom dijelu ga koriste djelatnici za potrebe uređenja grobnih mjesta, osobe zadužene za održavanje groblja, a zbog nedostatka okolnih parkirnih mjesta i ostali korisnici groblja.

Ovim zahvatom planiramo urediti i proširiti postojeći neuređeni parkirališni prostor za lokalne posjetitelje groblja i drugih mještana, omogućiti lakši i jednostavniji protok vozila unutar parkirališta, te jednostavniji ulaz i izlaz s nerazvrstane ceste na parkirališne površine. Ovim projektom planirana je izgradnja parkirališta za ukupno 47 osobnih vozila, izgradnja odvojenog kolnog ulaza i izlaza vozila s Ulice Alojzije Stepinca, izgradnja dodatnog kolnog ulaza u ograđeni dio groblja, te uređenje okolnih površina betonskim opločnicima.“ – kazao je načelnik Općine Željko Posavec.

Glavne aktivnosti koje će se izvršiti na izgradnji parkirališta su pripremni radovi, zemljani radovi, iskop rovova i kanala, radovi na betoniranju, priprema i izrada armature, asfalterski radovi te završni radovi.

Spomenimo da je u tijeku i izrada nove staze i novih pozicija za grobna mjesta koja će se u roku od 40-ak dana kada se formiraju nova grobna mjesta i staza moći otkupiti od komunalnog društva Priroda d.o.o.

Vrijednost projekta iznosi 841.356,66 kn PDV-om (111.667,22 EUR), a Općini su od strane Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odobrena bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu od 291.767,08 kn (38.724,15 EUR).

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Regija

    U Lepoglavi dodijeljene gradske novčane potpore za 28 novorođenih beba

    Grad Lepoglava organizirao je u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca u lepoglavskom Domu kulture prijem za roditelje novorođene djece na kojem je gradonačelnik Marijan Škvarić radosnim roditeljima uručio jednokratne gradske novčane potpore. Za razliku od prve ovogodišnje dodjele potpora kada je uručeno njih osam, ovog su puta uručene potpore za 28 novorođenih beba među kojima su, nakon dugog vremena u Lepoglavi rođene trojke i dvoje blizanaca. "Dodjela potpora za novorođene […]

    today22/10/2021 22

    0%