play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Počelo podnošenje Jedinstvenog zahtjeva za izravne potpore i IAKS mjere ruralnog razvoja

Od ponedjeljka, 6. ožujka 2023. godine do 15. svibnja 2023. godine u podružnicama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju može se podnijeti Jedinstveni zahtjev za izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjere ruralnog razvoja za 2023. godinu. Svoj zahtjev korisnici mogu samostalno popuniti u AGRONET-u, nakon čega isti moraju isprintati, vlastoručno potpisati te poštom ili osobno dostaviti u podružnicu Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (dalje u tekstu Agencija za plaćanja). Jedinstveni zahtjev je moguće podnijeti i elektronički, uz elektronički potpis. Poljoprivrednicima će u 2023. godini za provedbu mjera i intervencija iz ovoga Pravilnika biti na raspolaganju ukupno 490,6 milijuna eura.

 

Pravilnikom o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2023. godinu propisuje se provedba intervencija proizvodno nevezanih izravnih plaćanja i proizvodno vezanih izravnih plaćanja iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027., IAKS mjera ruralnog razvoja i mjera državne potpore za iznimno osjetljive sektore iz Programa državne potpore za iznimno osjetljive sektore u poljoprivredi za 2023. godinu.

Svim poljoprivrednicima kod ispunjavanja Jedinstvenog zahtjeva pomoć će pružati djelatnici Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede Ministarstva poljoprivrede (bivša Savjetodavna služba), Agencije za plaćanja i Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.

Popis savjetnika Ministarstva poljoprivrede za pomoć pri ispunjavanja Jedinstvenog zahtjeva po županijama nalazi se na poveznici, kao i kontakti svih podružnica Agencije za plaćanja.

 

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Regija

    Obilježavanje Nacionalnog dana hitne medicinske službe u Varaždinskoj županiji

    U povodu Nacionalnog dana hitne medicinske službe u Varaždinskoj županiji bit će održana dva događanja. Tako će se u ponedjeljak, 29. travnja u 10 sati na Pilani Golub u Varaždinu u organizaciji Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije održati zajednička terenska vježba svih žurnih službi županije pod nazivom „Multidisciplinarni pristup unesrećenim osobama prilikom manipulacije trupcima“. Uz djelatnike Nastavnog zavoda, sudjelovat će i djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina, PU […]

    today28/04/2024 2

    0%