play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Katica Jakopec osvojila zlatnu medalju u Zagrebu

U subotu, 25. veljače 2023. u Zagrebu je u organizaciji Kluba nordijskog hodanja Zagreb u sklopu Prvenstva Hrvatske održano prvo kolo natjecanja u nordijskom hodanju. Na utrci su unatoč kišnog vremena sudjelovala 43 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Regularnost natjecanja su pratile certificirane sutkinje i suci nordijskog hodanja, a odvijalo se u 7 kategorija na 5 i 10 kilometara za žene i muškarce. Natjecatelji su svojim rezultatima već na početku sezona pokazali izvrsnu formu što je garancija za dobar uspjeh na Europskom kupu.

Iskrene čestitke šaljemo svim natjecateljima, a posebno dobitnicima medalja među kojima je Katica Jakopec u KATEGORIJI 70+ za žene, jedina predstavnica Udruge nordijskog hodanja i pješačenja Drava iz Varaždina, koja je osvojila zlatnu medalju. Utrku je završila za 45 minuta i 12 sekundi. Zbog te činjenice njezina zlatna medalja sjaji još jače jer ona je osoba koja se nikad nije bavila sportom, a svoju treću životnu doba posvetila je obitelji i sebi kroz rad u nekoliko humanitarnih i drugih udruga. Udruga Drava je posebno ponosna na njezin uspjeh, zahvalna za rad, trud, pozitivnu energiju koju širi kroz treninge nordijskog hodanja, sudjelovanjem na festivalima i natjecanjima nordijskog hodanja i ostalim aktivnostima naše udruge. Ona je jedan od brojnih primjera kako si organizirati život u zlatnoj dobi, ali jedina koja je imala hrabrosti i motivacije izaći na stazu za utrke i predstaviti se široj javnosti te se nadamo da će njezin primjer potaknuti brojne osobe starije životne, ali i mlađe da se rekreativno bave kretanjem u prirodi s naglaskom na nordijsko hodanje kao najefikasniji oblik kretanja u svrhu prevencije zdravlja i kvalitetnijeg života.

Još jednom čestitamo natjecateljicama i natjecateljima, organizatorima, sutkinjama i sucima prve utrke u nordijskom hodanju na rezultatima i uspješnoj organizaciji te najavljujemo drugu utrku PRVENSTVA HRVATSKE NORDIJSKOG HODANJA koja će se pod nazivom ”TRAKOŠĆAN 2023” održati u Trakošćanu, 06.05.2023. u organizaciji Udruge nordijskog hodanja i pješačenja Drava, Hrvatskog saveza nordijskog hodanja, Općine Bednja i Varaždinske županije.

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Varaždin

    Municipalne obveznice Grada Varaždina – 67 milijuna kuna za kapitalne projekte

    Gradonačelnik Grada Varaždina, dr.sc. Ivan Čehok, je 29. ožujka 2021. godine potpisao informacijski dokument temeljem kojeg je objavljen javni poziv na upis Obveznica Grada Varaždina. Institucionalni ulagatelji, pravne i fizičke osobe, odnosno građani Grada Varaždina i svi zainteresirani će u razdoblju od 31. ožujka do 8. travnja 2021. godine moći upisati Obveznice Grada Varaždina. Izdanjem municipalnih obveznica Grad Varaždin će na povoljan način osigurati 67 milijuna kuna za investiranje u […]

    today29/03/2021 171

    0%