play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Karnevalski duh zavladao Varaždinskim Toplicama

Da poslovica život je maskenbal doista živi dokazale su brojne vesele, šarene i kreativne maske koje su ove nedjelje preuzele Varaždinske Toplice i, na veselje mnogih okupljenih građana, u velikoj fašnjačkoj povorci prošle ulicama grada.

 

Trgom Republike Hrvatske gdje je održan ples pod maskama zavladao je pravi karnevalski duh, a sve maškare dočekale su i nezaobilazna slastica svakog fašnjaka – krafne te kuhano vino i čaj za što su se pobrinule gradska Turistička zajednica i toplička Udruga vinogradara i voćara „Sveti Martin”.

 

Da je karneval nezaobilazan dio kalendara događanja u Varaždinskim Toplicama potvrdila je i Lana Husnjak, direktorica gradske Turističke zajednice istaknuvši zadovoljstvo što su se Topličkom fašnjaku i ove godine pridružile brojne maškare.

 

– Prekrasno je ponovno vidjeti šarenilo karnevalske tradicije na ulicama Varaždinskih Toplica. Kao i ranijih godina, odazvale su se škole, vrtići i udruge koje su ove godine, kao što smo vidjeli, itekako imale inspiracije za svoje grupne maske – rekla je Husnjak.

 

Zadovoljstvo što je tradicija Topličkog fašnjaka nastavljena i ove godine izrazila je i gradonačelnica Dragica Ratković naglasivši kako veseli vidjeti brojne velike i male maske koje na ulice grada unose šarenilo i veselje te najavljuju toplije vrijeme.

 

-Toplički fašnjak nam, kao i svake godine, označava kraj zime i dolazak proljeća, a s njime i brojne festivale i događanja u našem gradu. Radi se o lijepoj tradiciji koja iz godine u godinu sve više raste i razvija se, upravo zahvaljujući našim udrugama i građanima koji se rado odazivaju i sudjeluju u svim manifestacijama, pa tako i ovoj – kazala je Ratković.

 

Inače, najbolje maske nagrađene su novčanim nagradama, a prvo mjesto pripalo je članovima Motokluba Aquabikers koji su se prerušili u Mamu ŠČ Leta 3, drugo mjesto osvojile su Paunice, a treće članovi KUD-a Toplice koji su se zamaskirali u Štrumfove.

 

 

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Regija

    U tijeku radovi na rotacijskom parkingu kod groblja u Petrijancu

    U sklopu brojnih projekata na području Općine Petrijanec kraju se privode radovi na proširenju postojećeg parkirališta uz grobnu kuću na Petrijanečkom groblju. “Ovo je treća faza uređenja groblja, nakon što smo prvom fazom opločili dvije staze betonskim tlakavcima, drugu fazu izveli smo proračunskim sredstvima otkupivši dvije parcele uz grobnu kuću za parking. Ovim projektom planirano je urediti i proširiti postojeći neuređeni parkirališni prostor za lokalne posjetitelje groblja i drugih mještana […]

    today28/09/2023 27

    0%