play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Čarobna predblagdanska atmosfera u Varaždinskim Toplicama

Vesela i čarobna predblagdanska atmosfera vladala je protekla četiri vikenda na središnjem gradskom trgu u Varaždinskim Toplicama. Trg Republike Hrvatske na kojem se odvijala Toplička božićna priča bio je nezaobilazno mjesto za sve generacije. Mirisi kuhanog vina kojeg su s veseljem i radošću sve četiri nedjelje pripremali i kuhali vinogradari i članovi Udruge vinogradara i voćara Sveti Martin Varaždinske Toplice uključujući razne božićne delicije, ove godine mamili su Topličance u centar grada.

Iako je Toplička božićna priča u usporedbi s adventima u drugim, većim gradovima manja, sadržajno je bogata što potvrđuje i program u kojem je svatko mogao pronaći ponešto za sebe. Odlična predblagdanska atmosfera vladala je uz svirku Emerika i Mirte, Ex Fakina, tamburaša KUD-a Toplice i godišnjeg koncerta KUD-a Toplice, malog sajma KUD-a i topličkih udruga, Moto mrazova koji su razveselili one najmlađe, pa do adventskih slastica, kuhanog vina i kobasica za što su se pobrinule topličke udruge; Udruga vinogradara i voćara Sveti Martin, udruge žena Svibovečki zvon, Naši cajti i Udruga Biserna dolina Grešćevina.

Zadovoljstvo što su prekrasna blagdanska atmosfera i ukrašen Trg privukli brojne građane istaknula je i gradonačelnica Dragica Ratković. „Vjerujem da nam je ovo predblagdansko vrijeme u Varaždinskim Toplicama koje je obilježio lijep i sadržajan program te tradicionalno paljenje adventskih svijeća čime iščekujemo Božić donijelo veselje, smijeh i radost što nam je, s obzirom na izazove s kojima smo se svi suočavali unazad nekoliko godina, bilo itekako potrebno. Posebno mi je drago što su nas i ove godine, već tradicionalno posjetili Moto mrazovi i razveselili naše najmlađe građane” – rekla je gradonačelnica Ratković.

Ove godine Topličance su paljenjem prve adventske svijeće u vrijeme došašća uvele članice Udruge žena „Svibovečki zvon”, dok su drugu koja predstavlja mir upalile članice Udruge Biserna dolina Grešćevina te članovi DVD-a i Mjesnog odbora Grešćevina. Čast da upale treću adventsku svijeću pripala je članovima KUD-a „Toplice”, dok su četvrtu svijeću upalili članovi Moto kluba Aqua Bikers.

Direktorica Turističke zajednice Varaždinskih Toplica Lana Husnjak naglasila je kako su vrijedne topličke udruge koje su se uključile u sva događanja svojim aktivnostima omogućile građanima da uživaju u predbožićnom vremenu. „Četiri adventske nedjelje su iza nas, a ovo vrijeme koje nas i kroz simboliku svijeća koje palimo na adventskom vijencu podsjeća na ono uistinu bitno – nadu, vjeru, mir, radost i naravno ljubav, proveli smo upravo tako. Sve četiri nedjelje na Trgu je bilo vrlo živo, odaziv je bio odličan, a posebno mi je drago da iz godine u godinu ova zimska događanja posjećuje sve veći broj ljudi” – poručila je Husnjak.

Topličku božićnu priču upotpunio je božićni koncert Glazbene škole, Područnog odjela Varaždinske Toplice te božićna priredba u Osnovnoj školi Svibovec.

  

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Regija

    Učenička zadruga „Sunce“ Gospodarske škole Varaždin pobjednik 27. smotre učeničkih zadruga Varaždinske županije

      Između 26 osnovnih i srednjih škola s područja Varaždinske županije, čije učeničke zadruge su se danas predstavile na XXVII. smotri učeničkih zadruga Varaždinske županije održanoj u Gospodarskoj školi Varaždin prvo mjesto odnijela je učenička zadruga škole domaćina „Sunce“. Drugo mjesto pripalo je Učeničkoj zadruzi „Jabuka“ OŠ Martijanec, dok su treće mjesto osvojili članovi Učeničkoj zadruzi „Jurek“ iz Osnovne škole Sveti Đurđ. Ujedno održan je i 9. sajam vježbeničkih tvrtki […]

    today03/05/2024 2

    0%