play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Gradu Varaždinu nagrada Žuti okvir

Gradu Varaždinu i Razvojnoj agenciji Sjever – DAN dodijeljena je nagrada Žuti okvir. Na svečanosti u hotelu Hilton Garden Inn u Zagrebu nagradu su u ime Grada Varaždina i agencije primili Slađana Miočić, pročelnica UO za gospodarske djelatnosti i Željko Bedeković, ravnatelj Razvojne agencije Sjever DAN.

Riječ je o prestižnoj nagradi ŽUTI OKVIR za održivi razvoj, znanost i obrazovanje, koje u sklopu projekta Održiva Hrvatska dodjeljuju časopis National Geographic Hrvatska i tvrtka Adria Media Zagreb. Grad Varaždin je bio nominiran unutar kategorije održivog razvoja Globalnim partnerstvom do ciljeva za Projekt “Citycircle” zajedno s razvojnom agencijom Sjever – DAN.

Projekt “Citycircle – središta kružnog gospodarstva u perifernim urbanim centrima Srednje Europe” bio je ukupne vrijednosti 2,01 milijuna eura, od čega je 85% bilo sufinancirano iz programa Europske unije „Interreg Središnja Europa“. Projekt je okupio deset partnera iz čak šest europskih država. Cilj projekta je bio uspostava centra kružne ekonomije u obliku digitalne platforme koja će povezati i spajati dionike. Dionici projekta putem tog sustava na jednostavan način mogu uvidjeti kome njihov otpad može biti sirovina, što u konačnici rezultira smanjenjem količine komunalnog otpada i povećanje njegove iskorištenosti kao sekundarne sirovine.

Nagrada Žuti okvir dodjeljivala se po četvrti put. O dodjeli nagrada odlučivao je ocjenjivački sud. Kako navode organizatori: „U 17 kategorija, ciljeva održivog razvoja, kako su ih definirali Ujedinjeni narodi, traže se oni koji u Hrvatskoj najviše pridonose održivosti, razvoju zemlje znanja, zaštiti okoliša i ljudskih vrijednosti.“

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Regija

    Zamjenica župana Silvija Zagorec nova upraviteljica Zaklade za prevenciju kriminaliteta “Sveti Mihael”

    Na  sjednici Upravnog odbora Zaklade za prevenciju kriminaliteta "Sveti Mihael", zamjenica župana Silvija Zagorec jednoglasno je izabrana za upraviteljicu Zaklade. Uz članove i predsjednicu Upravnog odbora Sandru Županić izboru nove upraviteljice prisustvovao je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji je članovima poželio puno uspjeha i konstruktivnosti u radu te je obećao angažman i potporu županijske vlasti u provedbi zacrtanih programa i projekata. Izabrana upraviteljica Zaklade Silvija Zagorec se zahvalila […]

    today28/10/2021 61

    0%