play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Dodijeljene stipendije učenicima i studentima Općine Petrijanec

U prostorijama male dvorane Društvenog doma Petrijanec, održano je potpisivanje ugovora o stipendiranju učenika i studenata u školskoj, odnosno akademskoj godini 2022./2023.g. Dobitnicima stipendija ugovore je uručio načelnik Općine Petrijanec uz prigodnu čestitku: „Raduje činjenica da u našoj općini svake godine imamo velik broj darovitih mladih ljudi koji zaslužuju dobiti priznanje za uloženi trud i stipendiju kao poticaj daljnjem obrazovanju. Danas svi želimo našoj djeci pružiti najbolje i najviše što možemo kada je u pitanju obrazovanje, a troškovi su sve veći. Zbog toga smo odlučili da osim studenata stipendiramo i ove godine nadarene učenike srednjih škola. Ulaganje u znanje je najbolje ulaganje. Čestitam svim stipendistima, uz želju da im nova školska i akademska godina bude još uspješnija“.

 

 

Za školsku, odnosno akademsku godinu 2022./2023. Općina Petrijanec dodijelila je 71 stipendiju za što su u proračunu osigurana sredstava a prijedlogom novog proračuna biti će osigurana i u idućoj godini. Prema kriteriju izvrsnosti pravo na stipendiju ostvario je 31 učenik i 40-ak studenata.  Učeničke stipendije iznose 200 kuna mjesečno. Studenti polaznici visokih učilišta sa sjedištem na području Varaždinske županije, njih četiri, dobivati će 300 kuna mjesečno, a studenti polaznici visokih učilišta sa sjedištem izvan Varaždinske županije i Međimurske županije ili u stranoj državi 600 kuna, njih 36.

 

Učenicima srednjih škola stipendije se dodjeljuju za cijelu školsku godinu u trajanju od 1. rujna tekuće kalendarske godine do 30. lipnja naredne kalendarske godine, a studentima za cijelu akademsku godinu u trajanju od 1. listopada tekuće kalendarske godine do 31. srpnja naredne kalendarske godine, odnosno u vremenskom trajanju od 10 mjeseci.

 

Niz godina sam odličan učenik pa stipendiju primam još i od srednje škole. Trenutno mi ona služi da pokrijem troškove prijevoza svaki vikend ili svaki drugi od Zagreba do Varaždina i s njom plaćam i karte za tramvaj. Zahvaljujem općini u ime studenata na dodijeljenoj stipendiji – Veronika Koprek, studentica sam treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

 

 

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Regija

    Učenička zadruga „Sunce“ Gospodarske škole Varaždin pobjednik 27. smotre učeničkih zadruga Varaždinske županije

      Između 26 osnovnih i srednjih škola s područja Varaždinske županije, čije učeničke zadruge su se danas predstavile na XXVII. smotri učeničkih zadruga Varaždinske županije održanoj u Gospodarskoj školi Varaždin prvo mjesto odnijela je učenička zadruga škole domaćina „Sunce“. Drugo mjesto pripalo je Učeničkoj zadruzi „Jabuka“ OŠ Martijanec, dok su treće mjesto osvojili članovi Učeničkoj zadruzi „Jurek“ iz Osnovne škole Sveti Đurđ. Ujedno održan je i 9. sajam vježbeničkih tvrtki […]

    today03/05/2024 5

    0%