play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Ministarstvo zdravstva Općoj bolnici Varaždin dodijelilo više od 62 milijuna kuna bespovratnih sredstava

Ministarstvo zdravstva Općoj bolnici Varaždin u utorak je odobrilo više od 62 milijuna kuna bespovratnih sredstava za projekte obnove zgrada oštećenih u potresu. Riječ je o odličnim vijestima za varaždinsku bolnicu koja će zahvaljujući dodijeljenim bespovratnim sredstvima obnoviti zgrade koje su u potresu krajem prosinca 2020. godine pretrpjele štetu.

 

Opća bolnica Varaždin na javni je poziv Ministarstva zdravstva prijavila tri projekta – cjelovitu obnovu Glavne bolničke zgrade Službe za plućne bolesti i TBC Klenovnik, kao i Odjela IV Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof te vraćanje u prvotno stanje zgrada Opće bolnice Varaždin oštećenih u potresu 29. prosinca 2020. godine.

 

– Ministarstvo zdravstva će sva tri projekta financirati u stopostotnom iznosu, pa će Općoj bolnici Varaždin biti isplaćeno više od 62 milijuna bespovratnih kuna za nužnu obnovu potresom oštećene infrastrukture. Ta ulaganja, kao i ulaganja koja su u tijeku, a to je opremanje zgrada Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije te izgradnja i opremanje zgrade Centralnog operacijskog bloka, svakako će doprinijeti poboljšanju smještaja i boravka u bolnici, kao i boljim uvjetima rada. Zahvaljujem svima koji su pripremali dobru i kvalitetnu projektnu dokumentaciju – naveo je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

Zahvalivši Ministarstvu, ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak istaknuo je važnost obnove infrastrukture koja je stradala u potresu.

 

– Ulaganjem u infrastrukturu i prijeko potrebnu obnovu zgrada koje su u razornim potresima pretrpjele štetu ulažemo i u kvalitetu cijelog bolničkog sustava u Varaždinskoj županiji. Drago mi je da je država prepoznala važnost realizacije ovih projekata i da će, nakon što nam dodijeli sredstva, krug bolnice biti još veće gradilište nego što je sada. Glavni cilj nam je nastaviti dizati standard liječenja i uvjete u kojima se našim građanima pruža medicinska skrb, ali i u kojima naši zaposlenici rade – rekao je ravnatelj Poljak.

 

Za projekt cjelovite obnove Glavne bolničke zgrade Službe za plućne bolesti i TBC Klenovnik, Općoj bolnici Varaždin odobreno je 48,9 milijuna kuna, dok će joj za projekt vraćanja u prvotno stanje zgrada varaždinske bolnice oštećenih u potresu biti dodijeljeno 1,6 milijuna kuna. Za projekt cjelovite obnove zgrade Odjela IV Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof u Opću će bolnicu Varaždin stići 12 milijuna kuna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Regija

    Učenička zadruga „Sunce“ Gospodarske škole Varaždin pobjednik 27. smotre učeničkih zadruga Varaždinske županije

      Između 26 osnovnih i srednjih škola s područja Varaždinske županije, čije učeničke zadruge su se danas predstavile na XXVII. smotri učeničkih zadruga Varaždinske županije održanoj u Gospodarskoj školi Varaždin prvo mjesto odnijela je učenička zadruga škole domaćina „Sunce“. Drugo mjesto pripalo je Učeničkoj zadruzi „Jabuka“ OŠ Martijanec, dok su treće mjesto osvojili članovi Učeničkoj zadruzi „Jurek“ iz Osnovne škole Sveti Đurđ. Ujedno održan je i 9. sajam vježbeničkih tvrtki […]

    today03/05/2024 13 5 2

    0%