play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Dravski križ u Svibovcu Podravskom na novoj lokaciji

Prije 13 godina postavljen je lijepi, veliki križ uz Dravu u Svibovcu Podravskom. Krasio je on proplanak na kojem su se godinama okupljali izletnici i zaljubljenici u izvornu prirodu starog toka rijeke. No, Drava je živi organizam, svake godine za nekoliko metara mijenja svoj smjer i širi se. Drava se sve više približavala našem križu i došlo je vrijeme da nakon 13 godina on dobije svoju novu, trajnu lokaciju. Nakon obavljenih dosta zahtjevnih radova, a kao i puno puta dosad, okupila se ekipa ljubitelja starih vozila iz Oltimer kluba Čakovec, koja je obilježila postavljanje križa malom svečanošću, – rekao je inicijator i realizator ovog posla Ivan Petrinjak.

Vozači i njihova povijesna vozila okupili su se kod Doma kulture u Sračincu, odakle su se u koloni zaputili kroz Dravsku ulicu, preko derivacijskog kanala, do cilja u blizini stare Drave. Za okupljene je pripremljena zakuska u Sračincu, a u Svibovcu Podravskom čekao ih je gulaš i odojak. Križ na novoj lokaciji blagoslovio je župnik Siniša Dudašek.

 

 

 

 

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Regija

    Učenička zadruga „Sunce“ Gospodarske škole Varaždin pobjednik 27. smotre učeničkih zadruga Varaždinske županije

      Između 26 osnovnih i srednjih škola s područja Varaždinske županije, čije učeničke zadruge su se danas predstavile na XXVII. smotri učeničkih zadruga Varaždinske županije održanoj u Gospodarskoj školi Varaždin prvo mjesto odnijela je učenička zadruga škole domaćina „Sunce“. Drugo mjesto pripalo je Učeničkoj zadruzi „Jabuka“ OŠ Martijanec, dok su treće mjesto osvojili članovi Učeničkoj zadruzi „Jurek“ iz Osnovne škole Sveti Đurđ. Ujedno održan je i 9. sajam vježbeničkih tvrtki […]

    today03/05/2024 2

    0%