play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Novi Marof nastavlja ulagati u komunalnu infrastrukturu

Grad Novi Marof kreće u realizaciju još jedne važne investicije – sanaciju klizišta na nerazvrstanoj cesti u naselju Možđenec. Grad i inače ulaže značajna sredstva u održavanje i sanaciju komunalne infrastrukture na cijelom svom području, a ova investicija samo je nastavak gradske politike kojom svim svojim građanima stvara adekvatne uvjete za život.

Riječ je o klizištu Vrtari – Horvati, a radovi su vrijedni gotovo pola milijuna kuna. „Grad Novi Marof kontinuirano ulaže u unapređenje komunalne infrastrukture što je jedan od preduvjeta za kvalitetan život svih naših građana. Budući da je riječ o nerazvrstanoj cesti, sanacija ovog klizišta je važna radi veće sigurnosti svih sudionika u prometu, ali i prometnica koje se prilikom odrona oštećuju. Bez obzira što projekt nije višemilijunski, ne znači da nije važan – važna nam je svaka investicija kojom unapređujemo infrastrukturu, a time i život naših stanovnika” – rekao je Jenkač zahvalivši Hrvatskim vodama koje će radove na sanaciji ovog klizišta sufinancirati u iznosu od 60 posto.

Preostalih 40 posto osigurat će Grad Novi Marof iz svog proračuna, a radovi bi trebali završiti početkom iduće godine.

Spomenimo i kako je za potrebe sanacije klizišta prošle godine naručena i izrađena projektna dokumentacija za koju je izdvojeno 72.250 kuna s PDV-om, u siječnju ove godine ishođene su potvrde za glavni projekt, dok su u svibnju Grad i Hrvatske vode potpisali ugovor o sufinanciranju projektne dokumentacije, kao i ugovor o sufinanciranju izvođenja radova.

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Regija

    Učenička zadruga „Sunce“ Gospodarske škole Varaždin pobjednik 27. smotre učeničkih zadruga Varaždinske županije

      Između 26 osnovnih i srednjih škola s područja Varaždinske županije, čije učeničke zadruge su se danas predstavile na XXVII. smotri učeničkih zadruga Varaždinske županije održanoj u Gospodarskoj školi Varaždin prvo mjesto odnijela je učenička zadruga škole domaćina „Sunce“. Drugo mjesto pripalo je Učeničkoj zadruzi „Jabuka“ OŠ Martijanec, dok su treće mjesto osvojili članovi Učeničkoj zadruzi „Jurek“ iz Osnovne škole Sveti Đurđ. Ujedno održan je i 9. sajam vježbeničkih tvrtki […]

    today03/05/2024 13 5 2

    0%