play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

U devet mjeseci ove godine rođene 22 bebe na području Općine Maruševec

Načelnik Mario Klapša ugostio je u općinskim prostorijama roditelje i bebe, njih 22, koje su rođene u zadnjih pet mjeseci ove godine s područja Općine Maruševec. U izrazito ugodnoj atmosferi i razgovoru, načelnik Klapša je sa suradnicama roditeljima čestitao na prinovama i upoznao ih s općinskim mjerama kojima se pomaže mladim obiteljima.

 

„-Općini Maruševec na prvom su mjestu ljudi, svih generacija. Razvili smo čitav set demografskih mjera za mlade obitelji. Povećali smo naknade za novorođene bebe, subvencioniramo ekonomsku cijenu vrtića i male škole, sufinanciramo nabavku radnih bilježnica, a od ove školske godine i školski pribor te nagrađujemo učenike koji su ostvarili zapažene rezultate na županijskim i državnim natjecanjima. Sufinanciramo autobusni prijevoz, školu plivanja, program produženog boravka u školi, studentima smo povećali stipendije, a uz sve to potičemo mlade obitelji na osamostaljenje i kupnju obiteljskih kuća i adaptaciju postojećih na području naše prekrasne Općine“, rekao je tom prilikom načelnik Klapša.

Općina Maruševec za potrebe novorođene djece od ove godine pomaže roditeljima u visini 2.000 za prvo, 2.500 za drugo i 3.500 kuna za treće i svako iduće dijete, a uoči ovogodišnjeg drugog primanja, roditeljima je isplaćeno ukupno 41.000,00 kuna pomoći.

 

Načelnik Klapša dodaje kako ni to nisu jedine mjere Općine Maruševec kojima pomaže svojim stanovnicima.

 

„- Od ove godine Općina Maruševec financira nabavku i zbrinjavanje vreća za iskorištene pelene za roditelje djece starosti do dvije godine, kao i za starije osobe s problemom inkontinencije, uz postojeću mjeru sufinanciranja odvoza smeća staračkim domaćinstvima. Osim što time vodimo brigu o najmlađim i malo starijim generacijama naših stanovnika, velik naglasak stavljamo na zaštitu okoliša, prirode i održivi razvitak uz snažan doprinos podizanju svijesti naših sugrađana o sprečavanju onečišćenja okoliša i prirode u svim oblicima društvenog i gospodarskog djelovanja.“- zaključuje načelnik Klapša.

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Regija

    Obilježavanje Nacionalnog dana hitne medicinske službe u Varaždinskoj županiji

    U povodu Nacionalnog dana hitne medicinske službe u Varaždinskoj županiji bit će održana dva događanja. Tako će se u ponedjeljak, 29. travnja u 10 sati na Pilani Golub u Varaždinu u organizaciji Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije održati zajednička terenska vježba svih žurnih službi županije pod nazivom „Multidisciplinarni pristup unesrećenim osobama prilikom manipulacije trupcima“. Uz djelatnike Nastavnog zavoda, sudjelovat će i djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina, PU […]

    today28/04/2024 2

    0%