play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

U Maruševcu svečano obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

 

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja i 27. obljetnica vojno-redarstvene akcije Oluja prigodnim su programom obilježeni i u općini Maruševec.

Državni praznik Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi se u Hrvatskoj 5. kolovoza kao spomen na veliku pobjedu Hrvatske vojske u Domovinskom ratu.

Obilježavanje najvećeg praznika slobode i neovisnosti u općini Maruševec održalo se u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – ogranka Maruševec.

Program obilježavanja započelo je svetom misom za sve branitelje u Župnoj crkvi Svetog Jurja koju je predvodio župnik Krunoslav Milovec. Nakon mise, krenuo je mimohod sa svim okupljenima do spomenika žrtvama ratova i poraća uz Župnu crkvu gdje su načelnik Općine Maruševec Mario Klapša i predsjednik Općinskog vijeća Damir Šprem zapalili svijeće uz položeni vijenac za sve poginule branitelje, zajedno s predstavnicima UDVDR – Ogranka Maruševec i vatrogascima.

Tom se prilikom okupljenima obratio predsjednik UDVDR – Ogranka Maruševec Tihomir Buden, kazavši kako se danas slavi Dan pobjede ne samo hrvatskih branitelja, već svih stanovnika Hrvatske koji su zajedno dali veliki doprinos u obrani domovine tijekom domovinskog rata.

Načelnik Općine Maruševec Mario Klapša tom je prilikom naglasio kako su početkom vojno-redarstvene operacije Oluja prije 27 godina sudbina i budućnost našeg naroda značajno određeni, zahvaljujući jedinstvu i snazi stanovnika Hrvatske i njezinih branitelja koju su pokazali tijekom oslobađanja okupiranog teritorija. -Neka nas žrtva hrvatskih branitelja, stradalih civila i njihovih obitelji, kao najveći zalog, trajno obvezuju da u slobodi s istim žarom težimo ka zajedništvu, demokratskom razvoju i prosperitetu voljene nam Domovine, i gradimo Hrvatsku i hrvatske gradove i općine kao općine mira, tolerancije i budućnosti, istaknuo je načelnik Klapša.

U sklopu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u općini Maruševec održana je i prezentacija o VRO Oluja, a okupljenima je prikazan film o ulozi branitelja iz Maruševca u Domovinskom ratu u zgradi Općine. Na kraju programa, u prostorijama DVD-a Maruševec održano je prigodno druženje svih sudionika obilježavanja.

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Regija

    Učenička zadruga „Sunce“ Gospodarske škole Varaždin pobjednik 27. smotre učeničkih zadruga Varaždinske županije

      Između 26 osnovnih i srednjih škola s područja Varaždinske županije, čije učeničke zadruge su se danas predstavile na XXVII. smotri učeničkih zadruga Varaždinske županije održanoj u Gospodarskoj školi Varaždin prvo mjesto odnijela je učenička zadruga škole domaćina „Sunce“. Drugo mjesto pripalo je Učeničkoj zadruzi „Jabuka“ OŠ Martijanec, dok su treće mjesto osvojili članovi Učeničkoj zadruzi „Jurek“ iz Osnovne škole Sveti Đurđ. Ujedno održan je i 9. sajam vježbeničkih tvrtki […]

    today03/05/2024 9

    0%