play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Novom Marofu dodijeljena sredstva za rekonstrukciju i dogradnja Dječjeg vrtića

O projektu „Rekonstrukcija – dogradnja Dječjeg vrtića u Novom Marofu“ piše se već nekoliko godina. Od prijave na Javni poziv, same izgradnje te o kasnijim aktivnostima vezanima uz ostvarivanje dodatnih sufinanciranja radova ukupne vrijednosti preko 9 milijuna kuna.

Posjetimo, investiciju je u 85 %-tnom iznosu sufinancirala Europska unija. Preostalih 15 % vrijednosti investicije Grad je morao financirati vlastitim sredstvima. Olakšanje u toj investiciji je bilo apliciranje na Javni poziv za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2020. godinu, koji je raspisalo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Temeljem navedene prijave Gradu Novom Marofu odobreno je maksimalno do 1.478.098,96 kuna. Da bi taj iznos Gradu bio isplaćen, bilo je potrebno dokazati stvarne troškove nastale u realizaciji investicije. Tako je nakon Odluke o isplati konačne rate koji je donijela Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Grad Novi Marof Ministarstvu uputio Zahtjev za nadoknadu sredstava. Predmetni zahtjev je odobren i u konačnici je Gradu Novom Marofu isplaćeno 1.276.567,54 kune, što čini 50 % prihvatljivih troškova koje je Grad Novi Marof morao osigurati iz vlastitih izvora.

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Regija

    Učenička zadruga „Sunce“ Gospodarske škole Varaždin pobjednik 27. smotre učeničkih zadruga Varaždinske županije

      Između 26 osnovnih i srednjih škola s područja Varaždinske županije, čije učeničke zadruge su se danas predstavile na XXVII. smotri učeničkih zadruga Varaždinske županije održanoj u Gospodarskoj školi Varaždin prvo mjesto odnijela je učenička zadruga škole domaćina „Sunce“. Drugo mjesto pripalo je Učeničkoj zadruzi „Jabuka“ OŠ Martijanec, dok su treće mjesto osvojili članovi Učeničkoj zadruzi „Jurek“ iz Osnovne škole Sveti Đurđ. Ujedno održan je i 9. sajam vježbeničkih tvrtki […]

    today03/05/2024

    0%