play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Održan 6. Međunarodni Srakarski fašnik

Nakon pauze uzrokovane pandemijom, u subotu je u Sračincu nastavljena tradicija Međunarodnog Srakarskog fašnika. U karnevalskoj povorci sudjelovalo je nešto manje sudionika nego normalnih godina, ali skupilo ih se dovoljno da izazovu veliki interes mještana Sračinca i njihovih gostiju.

“Ponosan sam da smo nastavili tradiciju, hvala svima koji su došli u Sračinec. Nadamo se boljim vremenima i da ćemo u punom sjaju nastaviti Srakarski fašnik iduće godine bez korone – rekao je predsjednik Udruge maškara Črna Sraka Slobodan Drožđek.

Manifestacija je održala i svoj međunarodni karakter, jer je među dvadesetak karnevalskih grupa bio i popriličan broj gostiju iz susjedne Slovenije. ” Pozdravljam kolegu Slobodana i načelnika Općine Sračinec, koji je dokazao svoju hrabrost podrškom ovogodišnjem Srakarskom fašniku. Naime, velik broj karnevala otkazan je iz dobro poznatih razloga. U Sloveniji, Italiji, Njemačkoj karnevali su otkazani, a u Sračincu je evo održan. Udruga iz Sračinca članica je Federacije europskih karnevalskih gradova već godinama, drago mi je da sam na neki način Sračinec uveo u našu zajednicu. Prvi put sam ovdje i vidim da je to bila dobra odluka i da imate odlično organiziran karneval. Hvala svima koji su nastupili na ovom karnevalu, bit će on jedan od rijetkih koji će se u Europi održati ove godine” rekao je Branko Brumen, sekretar Federacije europskih karnevalskih gradova.

Mimohod koji je započeo u 14 sati završio je u parku Velika graba gdje su se sve skupine predstavile kratkim programom, nakon čega su se svi sudionici okrijepili ručkom. “Željeli smo nastaviti tradiciju odlično organiziranih fašnika u onim „normalnim“ godinama i uspjeli smo. Znamo da su mnogi karnevali otkazani, čak i najpoznatiji u Riu i Veneciji, a i ovaj naš je održan u puno manjem opsegu nego inače. Ali je održan. Zahvaljujem udruzi Črna sraka na organizaciji i članovima udruge branitelja na nesebičnoj pomoći, kao i svim mještanima koji su u velikom broju promatrali i uključili se te počastili sudionike povorke. Vjerujem da se iduće godine vidimo na velikom, sedmom Međunarodnom Srakarskom fašniku ” rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Regija

    Učenička zadruga „Sunce“ Gospodarske škole Varaždin pobjednik 27. smotre učeničkih zadruga Varaždinske županije

      Između 26 osnovnih i srednjih škola s područja Varaždinske županije, čije učeničke zadruge su se danas predstavile na XXVII. smotri učeničkih zadruga Varaždinske županije održanoj u Gospodarskoj školi Varaždin prvo mjesto odnijela je učenička zadruga škole domaćina „Sunce“. Drugo mjesto pripalo je Učeničkoj zadruzi „Jabuka“ OŠ Martijanec, dok su treće mjesto osvojili članovi Učeničkoj zadruzi „Jurek“ iz Osnovne škole Sveti Đurđ. Ujedno održan je i 9. sajam vježbeničkih tvrtki […]

    today03/05/2024 5

    0%