play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Udruga Ekomuzej Lepoglava provodi europski projekt na području tri županije

Udruga Ekomuzej Lepoglava provodi projekt kojim će kroz online predavanja i kviz znanja djecu i mlade informirati i educirati o Konferenciji o budućnosti Europe te mlade potaknuti na raspravu i razmišljanje o budućnosti Europe.

-Projektom želimo podići razinu informiranosti kod djece i mladih o Europskoj uniji, europskim institucijama i mogućnostima koje pružaju, osobito mladima. Ujedno ćemo potaknuti raspravu i razmišljanje među mladima o budućnosti Europe – istaknuo je Dejan Bjelivuk, iz Udruge Ekomuzej Lepoglava.

U okviru ovoga projekta pripremljena su multimedijalna predavanja, online kviz i ostali interaktivni sadržaji, kao i Facebook stranica projekta sa svim sadržajima u digitalnom obliku koji su dostupni široj publici. Projekt se provodi na području 3 županije – Varaždinske, Krapinsko-zagorske i Međimurske, u barem 8 osnovnih i srednjih škola, a obuhvatit će djecu iz 7. i 8. razreda, srednjoškolce te njihove učitelje i profesore. Planirano je da se zbog aktualne epidemiološke situacije u svakoj od škola održe online radionice, kvizovi, edukacije i prezentacije iz prioritetnih tema.

-Kroz ovakav interaktivan pristup očekujemo veći interes i odaziv djece, a u svakoj će školi nakon održanih radionica, edukacija i prezentacija, biti održan i online kviz znanja. Ove će godine fokus biti na konferenciji o budućnosti Europe, koja predstavlja jedinstvenu i pravodobnu priliku da europski građani i građanke rasprave o izazovima i prioritetima Europe. Bez obzira na to otkuda ste i čime se bavite, ovo je prigoda da razmislite o tome kakvu budućnost želite za Europsku uniju. Europski parlament, Vijeće i Europska komisija predani su tome da saslušaju Europljane i Europljanke i na temelju dobivenih preporuka poduzmu daljnje korake u okviru svojih nadležnosti – naglasio je Dejan Bjelivuk.

Za očekivati je da će se do proljeća 2022. godine, u okviru konferencije donijeti zaključci i smjernice o budućnosti Europe.

-U tom procesu mogu sudjelovati svi europski građani i građanke iz svih segmenata društva i svih dijelova Unije, pri čemu će mladi imati središnju ulogu u oblikovanju budućnosti europskog projekta. Zato je ovaj projekt usmjeren upravo na mlade koji su budućnost Europe – poručio je Dejan Bjelivuk.

Projekt će biti realiziran uz financijsku podršku Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Regija

    Studenti i poduzetnik prevarili Studentski centar iz Varaždina

    Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad više osoba. Kako se sumnja, muškarac starosti 42 godine je kao odgovorna osoba trgovačkih društava iz Zaboka i Splita, u razdoblju od 19. travnja do 15. svibnja 2022. godine, sklopio ugovore o obavljanju studentskog posla sa 12 studenata. Isti je ovjeravao ugovore kao neistinite za poslove koje studenti nisu obavljali, dok je studentski centar iz Varaždina, temeljem […]

    today08/12/2022 48

    0%