play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Novi Marof za 46 učenika osigurao stipendije za deficitarna zanimanja

Grad Novi Marof kontinuirano brine o mladima i potiče njihovu izvrsnost u obrazovanju, stoga već dugi niz godina dodjeljuje stipendije studentima, a u subotu su u Kulturnom centru Ivan Rabuzin treću godinu zaredom dodijeljene i učeničke stipendije za deficitarna zanimanja, njih čak 46.

Tako će učenici koji su odabrali deficitarna zanimanja svaki mjesec na svoj račun primati stipendiju od 500 kuna, a koliko je to značajno za njihov osobni, ali i profesionalni razvoj, naglasio je i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač u svom obraćanju stipendistima. „Ponosni smo što možemo stipendirati i na taj način poticati deficitarna zanimanja. Davati stipendije nije naša obaveza, ali to činimo sa zadovoljstvom. Počeli smo davnih dana 90-ih sa studentskim stipendijama, a prije tri godine i s učeničkim stipendijama za deficitarna zanimanja koja nisu ništa manje vrijedna. Dapače, ona su sad najvrijednija. Znanja stečena u školi i na praksi vrlo su važna jer omogućuju spremniji ulazak na tržište rada, a što ćete više naučiti bit ćete spremniji i poželjniji na tržištu rada, kako bi danas-sutra bili poduzetnici i obrtnici” – poručio je gradonačelnik Jenkač učenicima. „Nije samo cilj dati nekome stipendiju, nego je cilj i stvarati dodanu vrijednost, a upravo su ta dodana vrijednost poduzetništvo i obrtništvo koju mi želimo dobiti kroz stipendiranje učenika. Stoga je važno da tijekom školovanja steknu što više znanja koje će se onda lako primijeniti u praksi” – zaključio je Jenkač uz čestitku učenicima što su odabrali upravo takva zanimanja koja su budućnost te im poželio puno uspjeha u obrazovanju.

Svoju brigu o mladima i obrazovanju Grad Novi Marof dokazuje i značajnim izdvajanjima iz proračuna. Naime, upravo u obrazovanje Grad ulaže više od 6 milijuna kuna.

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Regija

    Obilježavanje Nacionalnog dana hitne medicinske službe u Varaždinskoj županiji

    U povodu Nacionalnog dana hitne medicinske službe u Varaždinskoj županiji bit će održana dva događanja. Tako će se u ponedjeljak, 29. travnja u 10 sati na Pilani Golub u Varaždinu u organizaciji Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije održati zajednička terenska vježba svih žurnih službi županije pod nazivom „Multidisciplinarni pristup unesrećenim osobama prilikom manipulacije trupcima“. Uz djelatnike Nastavnog zavoda, sudjelovat će i djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina, PU […]

    today28/04/2024 1

    0%