play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Prošlo 30 godina od oslobođenja Grada Varaždina

Počinje službeno obilježavanje 30. godina oslobođenja Grada Varaždina i Dana branitelja Varaždinske županije pa će tako izaslanstva Varaždinske županije, grada Varaždina te predstavnici braniteljskih udruga te Udruge roditelja i obitelji poginulih branitelja položiti vijence i zapaliti svijeće u spomen na sve poginule branitelje kod Križa branitelja u 17 sati na gradskome groblju u Varaždinu. Nakon polaganja vijenaca varaždinski biskup mons. Bože Radoš predslavit će svetu misu za poginule i nestale hrvatske branitelje s početkom u 18 sati u varaždinskoj katedrali. U 19 sati će u organizaciji Zavoda za znanstveni rad u Varaždinu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Varaždinske županije, Grada Varaždina i Gradskog muzeja Varaždin u multimedijskoj dvorani palače Herzer biti održani znanstveno-stručni skup “30. obljetnica oslobođenja Varaždina (1991.-2021.). – ukupni značaj za Domovinski rat”.

Na skupu će govoriti: Igor Tabak (Međunarodne okolnosti u doba Domovinskog rata i borbe za Varaždin), dr. sc. Ante Nazor (Političke i vojne okolnosti u Hrvatskoj uoči i tijekom rujna 1991. godine), mr. sc. Mario Werhas (Uloga varaždinskog korpusa JNA u planovima i koncepciji djelovanja vrha JNA u ljeto 1991. godine) te Franjo Gregurić (Doprinos Varaždina u pobjedi Hrvatske u Domovinskom ratu).

 

Nakon skupa prikazat će se dokumentarni film Varaždinski dani rata s početkom u 20 sati i 30 minuta.

 

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Regija

    Učenička zadruga „Sunce“ Gospodarske škole Varaždin pobjednik 27. smotre učeničkih zadruga Varaždinske županije

      Između 26 osnovnih i srednjih škola s područja Varaždinske županije, čije učeničke zadruge su se danas predstavile na XXVII. smotri učeničkih zadruga Varaždinske županije održanoj u Gospodarskoj školi Varaždin prvo mjesto odnijela je učenička zadruga škole domaćina „Sunce“. Drugo mjesto pripalo je Učeničkoj zadruzi „Jabuka“ OŠ Martijanec, dok su treće mjesto osvojili članovi Učeničkoj zadruzi „Jurek“ iz Osnovne škole Sveti Đurđ. Ujedno održan je i 9. sajam vježbeničkih tvrtki […]

    today03/05/2024 5

    0%